Informationssamhället

13 11 2014
Användarhandboken till min nya kamera.

Användarhandboken till min nya kamera Canon EOS 70D.

Som jag skrev om i lördags, hämtade jag ut nya min nya kamera i lördags. Instruktionsböcker eller Användarhandbok som denna kallas, vill jag helst klara mig utan. Skruva först och läsa sedan, är min melodi. ”Skriv inte ut denna sida, Tänk på miljön, står det ofta på mejl. Jag är väl för gammal även i detta avseende, jag läser hellre en papperssida.

Jag stoppade helt enkelt i skivan i datorn och skrev ut innehållet. Denna papperstrave på bordet hemma, innehåller 466 sidor med text på varje sida. I slutet av 90- talet, var jag själv ute och sålde kaffemaskiner. Det kom en ny maskin och jag bestämde mig för att läsa igenom hela instruktionsboken, innan jag sålde maskinen. Det tog nästan tre timmar. Så här började instruktionsboken…

Fatta maskinen med vänster hand på vänster sida och höger hand på höger sida. Vrid maskinen ett halvt varv…. När jag sedan skulle informera kunderna om maskinen, var den så skrattretande enkel, att hela instruktionen tog högst en minut att visa.  Detta skapade en skepsis hos mig till instruktionsböcker.

Canons användarhandbok ska jag gå igenom, en del kommer jag säkert inte ha behov av att lära mig, då kommer jag att gå förbi helt enkelt.


Åtgärder

Information

11 responses

13 11 2014
Maggan och Ingemar

Ja det där känner jag igen och jag gör som du ungefär. Stöter jag på problem… då först börjar jag läsa instruktionerna. Det är som du beskriver ganska så ingående så det tar ju tid innan man hittar till den rad som beskriver mitt problem. Ipaden är en sån sak som jag inte riktigt kommer överens med…..men så småningom ska jag väl ha lärt mig den också. Lycka till med kameran, där köper jag den som jag enklast kan förstå 🙂

13 11 2014
Deciree

Haha…känner igen mej idej 🙂 Det ska gå utan att läsa instruktionsboken…så tänker jag. Skruva o testa..innan jag läser. För läsa instruktions böcker eller info blad som följer med gillar jag inte..:) Men det skulle säkert gå mycket fortare om jag läste först och skruvade sen :)) Kram

13 11 2014
Rolle o Carina

Instruktionsböcker i all ära,inte så där kul !!
Lättare med Apples grejer,enkla att att förstå
och funkar utan vidare större kunskap 🙂

Ha det gott/ItKram

13 11 2014
Lennart

Instruktionsböcker är inte min starka sida!

Kram

13 11 2014
Anki

Bra med instruktionsböcker när det krånglar, men annars tror jag man lär sig mer genom att prova sig fram…
Ha det gott!
Kram

13 11 2014
JoY

Inte klokt att det ska var såå många sidor! Man hinner ju tröttna innan man har läst igenom det. Ibland tar jag och läser för visst är det så att det finns många finesser som man upptäcker om man läst!
Lycka till
Kram

13 11 2014
Lars Permeln

Kan trösta dig med att Nikons användarhandbok är minst lika tjock. Jag har plöjt igenom den. Tycker att det räcker med att lära sig hitta i användarhandboken när man kör fast. Har valt ut ett antal sidor som jag har lättillgängliga och till hands.

13 11 2014
Matts Torebring

Tack Lars!

13 11 2014
Nils-Åke Hansson

Instruktionsböcker är inte min starka sida privat. I jobbet var det mera läsa men man skulle också kunna visa andra.
Mv
Nils-Åke

13 11 2014
Kors och Tvärs

Jag skummar lite och letar svaren om jag fastnar nånstans. Sen är det bara att konstatera att jag inte kommer ihåg allt jag läst i allafall, så efter ett tag får man ju börja om 😉

Kramar

13 11 2014
Matts Torebring

Tack alla som kommenterat, vi verkar rörande överens, om att de är ganska jobbiga att läsa. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: