Sandsjö Wärdshus – Bildbeviset

10 02 2014
Vi fortsatte vårt firande på söndagen

Vi fortsatte vårt firande på söndagen.

Vi har varit på Sandsjö Wärdshus, så många gånger och jag har nog skrivit om varje besök. Denna gången tänkte jag låta bli, men det blev det lite annorlunda. När vi drack kyrkkaffe i går söndag, sa jag till min gode vän Jan, att vi skulle åka till Sandsjö Wärdshus. ”Det är för mycket mat, jag har aldrig sett någon som äter upp”, sa Jan. Vi åkte dit, den stora parkeringen, var så gott som full med bilar och det var nästan fullt inne och kö i kassan. Sandsjö Wärdshus ligger vid en Camping, intill en sjö mitt ute på landsbygden, mellan Eksjö & Sävsjö. Denna gången åt vi Oxfiléplanka, men oj vad mycket kött det var under moset.

Här är beviset, den tomma plankan

Här är beviset, den tomma plankan.

Först satt ett äldre par bredvid oss och de gick efter en kort stund. Sedan kom en kraftig, ung kille på bara 54 år och hans nätta hustru och satte sig bredvid oss. ”Men hej på dig Matts, känner du inte igen mig? Jag vet vem du är och jag läser din blogg varje dag. Jag ska nog köpa en husbil jag också”, berättade han. ”Kommer du inte ihåg 1976 – 1977 när du var ute och sålde kakor och körde ”Bedford”? Bilen stannade för dig, och Sixten och jag tyckte synd om dig, köra Bedford och sälja kakor”, så vi ryckte ut och hjälpte dig. Visst mindes jag och alla mardrömmar från den tiden, som jag kan drömma om än idag. Men vad kul det är  att ha en blogg och alla som tar kontakt och pratar.

Vid ett annat tillfälle satt vi cirka tolv personer vid ett långbord. En liten pojke satt vid motsatta ändan av bordet och sa: ”Pappa där borta sitter det en och så pekade han på mig, som ätit upp allting.”

Denna gången blev det lite annorlunda, skrev jag i början. Detta var den första hellediga röda dagen före en ordinarie arbetsdag på två och en halv månad. Det var så obeskrivligt skönt, att komma hem från Sandsjö, utan att veta att jag måste till jobbet, för att hinna ifatt. 45 år tillsammans med Birgitta under samma tak och så få känna sig fri, visst var det värt att fira detta, även om vi firade hela lördagen.

Vi säger också ett Tack till vår trevliga personal på jobbet, som förutom två stora blomstergrupper till jul, gav oss två Presentkort, med denna utsökt trevliga söndagsutflykt.


Åtgärder

Information

12 responses

10 02 2014
Deciree

Men wow så god den där plankan såg ut:-) Det vattnas rent i munnen. :))Jag gillar oxå skarpt plankstek, så nog förstår jag att allt blev uppätet. Kram

10 02 2014
Matts Torebring

Just plankstek är deras specialitet. Jag tror inte jag överdriver om jag gissar att de gör mellan tre- och fem hundra plankstek en vanlig söndag. Som sagt alla talar om den myckna maten, men ytterst få orkar äta upp allt, som jag brukar göra. Kram från oss.

10 02 2014
Lennart

Vilket härligt firande, det var ni värda!

Ståndsmässig mat också!!

Kram till er båda!

10 02 2014
Matts Torebring

Ja, det blev mycket firande, två hela dagar. Men trevligt och gott var det, Kram

10 02 2014
Maggan och Ingemar

Vilken härlig ”planka” ser verkligen gott ut. Jag hade nog inte orkat med mer än hälften 🙂

10 02 2014
Matts Torebring

Ja här måste ni stanna till, när ni är i närheten. Se till att ni är hungriga och njut sakta av maten, så går det bra. Kram.

11 02 2014
Anki

Oj… vilken planka! Ser gott ut, men brukar vara alldeles för stora portioner…
Ska lägga Sandsjö på minnet 🙂
Kram

11 02 2014
Matts Torebring

Ja dit måste ni åka en sommarkväll och bo någon natt på campingen. Detta är ett ställe ni skulle gilla. Total landsbygd, vid en sjö, bad och helt fantastisk mat uppe på terassen. Säg till när ni varit där, om jag hade fel. Kram

11 02 2014
Rolle o Carina

Ser ju underbart god och stor ut den Planksteken !!!
Då lär vi vara riktigt hungriga för att få ner allt 🙂

Blir väl ett besök då vi har vägarna förbi söderut….

Ha det gott/Kram

11 02 2014
Matts Torebring

Ja detta får ni inte missa när ni kommer till oss i norra Småland. Att sitta på terassen en sommarkväll, campingen ligger nedanför, se ut över solnedgången över sjön och njuta den goda maten, det kan inte bli bättre.
Kram

11 02 2014
Yvonné

Det ser fantastiskt gott ut. Har nu skrivit upp adressen, kan vara bra att ha när man är ute med Annexet och kör framöver.
Kram

11 02 2014
Matts Torebring

Just att det är så mycket exotiska frukter på plankan, gör det så gott. Missa inte detta ”Pensionärsnöje” som någon kallade det. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: