Dag nr två på lantgård

3 08 2013
Alla behöver lite grönt varje dag, säger jag som säljer punschrullar.

Alla behöver lite ”grönt” varje dag, säger jag som säljer punschrullar

Idag besökte vi Gårdsbutiken där vi bor, strax utanför Skänninge. Naturligtvis är den bra för alla som förbrukar lite mera potatis. Att kunna köpa direkt av odlaren, det måste vara bra. Kanske vi köper något kg innan vi åker hem i morgon.

Vi är storkonsumenter av äppelcidervinäger och köpte en hel bricka.

Vi är storkonsumenter av äppelcidervinäger och köpte en hel bricka.

Före besöket i Gårdsbutiken åt vi en härlig frukost

Före besöket i Gårdsbutiken åt vi en härlig frukost.

Underbart fullmogna stora och söta jorgubbar inhandlade i Boxholm på vägen upp.

Allting är så välskött och vackert vid entrén till butik, stugor och ställplats

Allting är så välskött och vackert vid entrén till butik, stugor och ställplats.

Ställplatsen är verkligen fin och välskött, men....

Ställplatsen är verkligen fin och välskött med en underbar gräsyta, men…

Det finns bra wc, dusch, tvättmaskin, micro, men runt omkring står jordbruksmaskiner av alla de slag, skräp, pallar, utarangerad bråte i massor. Det får man blunda för, då allt det andra är så bra och billigt, endast 100:- utan el per natt.

Hur många ställplatser har både 220 & 380 volt?

Hur många ställplatser har både 220 & 380 volt?

Alldeles bakom träden där vi står finns en damm för bevattning

Alldeles bakom träden där vi står finns en damm för bevattning.

Vi har bara njutit av en av sommarens varmaste dagar, drygt + 30 grader

Vi har bara njutit av en av sommarens varmaste dagar, drygt + 30 grader

Entreprenörerna bakom gården.

Entreprenörerna bakom gården.

Jag har tagit upp 50 skördar med potatis här på gården och nu är jag trött på det, sa gårdsägare och bonden. Jag har sålt gården och det skall bli auktion på all bråte jag har. Gårdsbutiken och ställplatserna kommer att utvecklas av den nye ägaren, säger han. Inte konstigt kanske att det står lite bråte överallt. Är man trött på det man gör, kan det nog bli så.

Starter...

Starter…

Som jag skrev i förra inlägget, köpte vi med oss mycket av det goda. Här startar vi med färska räkor…

Huvudrätt...nykokta Vätternkräftor med tillbehör.

Huvudrätt…nykokta Vätternkräftor med tillbehör.

Jag blev så mätt på allt det goda att jag började skriva i väntan på desserten, jordgubbar med vispgrädde.

Detta var ett så annorlunda ställe att stanna på och det gav definitivt mersmak. Trevligt att prata med bonden, den fina ställplatsen med det gröna gräset, tystnaden och bra servicebyggnad. Vi kommer säkert tillbaka hit.


Åtgärder

Information

12 responses

3 08 2013
Lennart

Härligt ställe!
Jag förstår om han tröttnat, jag har sålt alla verktyg!

Kram

3 08 2013
Matts Torebring

Att odla potatis kan låta bekvämt, men diva en gårdsbutik i tjugo år. Där skulle nog vem som helst tröttnat. Kram

4 08 2013
Deciree

Intressant att få titta där. Tur dom har maskiner att plocka upp potatisen med:-) annars skulle nog vilken rygg som helst knäckas. Va bra att ni fick handla lite oxå:-) va härligt art få ha så fint o varmt oxå, när man är ute på tur:) Kram

4 08 2013
Matts Torebring

Bondpojk som jag är, har jag varit med om allt slitet med potatisplockningen, från potatishacka, ”potatissprätt” och elevatormaskin. Som skolungdom hade vi potatislov och plockade potatis hos bönderna för 50 öre korgen (40- 50 liters korgar). Kram från oss.

4 08 2013
seniorerspekulerar

Vi är verkligen lockade att besöka denna speciella Ställplats, dessutom älskar vi gårdsbutiker och handlar på sådana så ofta vi kan när vi är ute och åker. Ni verkar ha haft en riktig festweekend och har säkert mycket gott med er hem från gården. Kram, 3M

4 08 2013
Matts Torebring

Jag tror faktiskt ni kommer att få en trevlig pratstund med bonden om ni åker dit. Denna helgen var de på marknad i Motala också, så de slet för fullt och hann nog inte prata så mycket. Vi har haft så tyst, lugnt, härligt väder och god mat, att vi minns denna helgen länge. Jag fick rysningar på ryggen när vi åkte förbi Vadstena Camping på hemvägen, fullt, trångt och packat över allt. Tänk vad fridfullt vi hade. Vi spanade även in nya riksväg 50, som blir klar i september i år. Denna innebär nya förbifarter för både Skänninge, Vadstena och Motala. Den nya vägen skall även avlasta trafiken Ödeshög till Vadstena. I Motala byggs en enorm bro för att avleda trafiken genom den stan. Nu har ni fått restips för ett par dagar, när alla vägar är klara under september. Ställplatsen i Skänninge är öppen året runt. Kram från oss före detta ”Smålandsbönder”.

4 08 2013
Kors och Tvärs

Så mysigt och härligt att kunna handla på en Gårdsbutik. Däremot kändes det lite otippat med färska räkor 😉 Kram

4 08 2013
Matts Torebring

Räkor och kräftor köpte vi i en delikatessbutik på vägen upp till Skänninge. Kram

6 08 2013
Lars Permeln

Jag har installerat appen Gårdsbutiker men ännu så länge inte besökt någon, ert besök på Gripenbergs ger oss inspiration. Bra när det finns ställplats i anslutning. Har en känsla av att en del gårdsbutiker är svårtillgängliga med husbil, kan ha fel om detta.

6 08 2013
Matts Torebring

Det är roligt att leta upp nya platser och inte bara åka till det gamla vanliga. Trots detta sitter nålarna tätt kring norra Småland och södra Östergötland på Europakartan hemma i hallen. Kartan visar alla platser vi övernattat på med Bobilen. Kram från oss i Smålandsskogarna.

6 08 2013
Elisabeth

Vilket härligt ställe. Ett bra tips! Trevligt att pröva nytt och att dessutom komma över bra varor.
Du frågade tidigare vem som anordnade husbilsträffen i Westerqwarn och det var Ralph ”SirMcLain” med hustru Louise. Kommer inte ihåg vad de heter i efternamn, men du kan hitta honom under den här signaturen på http://www.husbilsklubben.se

7 08 2013
Matts Torebring

Det var en trevlig gräsplan och lagom stora björkar som gav skön skugga. Kul att hitta nya platser. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: