Mitt bygge fortskrider

1 08 2013
Trappen är flyttad och stommen är klar.

Trappen är flyttad och stommen är klar.

Jag fick en idé, för två och en halv vecka sedan, om att bredda balkongen som är alldeles för smal. Jag började riva den förra balkongen och köra undan trappan, ett par dagar senare. Jag har rivit, jag har grävt, jag har gjutit plintar ned till 90 cm djup (det gick inte gräva djupare) och snickrat ett par timmar varje kväll. När den förra balkongen var nere, fick vi ett helt nytt hus på insidan, det blev mycket ljusare och trevligare inne. Det gamla balkongräcket i trä, kommer inte att komma upp igen. Jag håller på att ta in offert på härdat glas och rostfria rör som skall ersätta det gamla räcket.  Även trappens tidigare placering skämde huset, nu är den ”undanstoppad”.

En överdimensionerad stomme.

En överdimensionerad stomme.

Nu skall jag bara riva bort det gamla golvet och lägga nytt, så att allt blir enhetligt. Detta ”lilla bygge” känns nästan lika positivt som det ”stora bygget” när jag byggde vinterträdgården i bakgrunden, för några år sedan. Det bygget tog  mig nästan sex månader, under kvällar och lördagar. Igår köpte jag min egen ”födelsedagspresent” bestående av nya rottingmöbler. Solstolar kanske får vänta till våren. Två, tre kvällar till, sedan är jag klar med snickeriet. Sedan kommer ”de stora pojkarna med hängslebyxor” och tar över med att lägga nytt tak och måla ny färg på hela huset samt bygga nytt sadeltak till garaget, som skall ersätta det plana taket jag har idag.

I morgon lämnar jag bygget och drar iväg med Bobilen, kanske till Skänninge och Vadstena.


Åtgärder

Information

12 responses

2 08 2013
Anki

Kommer att bli hur bra som helst!
Önskar er en skön helg! Vi hoppas komma iväg på söndag… kanske norrut…
Kram

2 08 2013
Matts Torebring

Ja detta var roligt att bygga för jag känner redan hur bra det bir. Kram.

2 08 2013
seniorerspekulerar

Det ser ut att bli jättebra, alltid kul med förändringar. Koppla nu av ordentligt när ni ger er iväg med bobilen till helgen. Vi blir kvar hemma och ser till att Marianne blir frisk, sedan drar vi. Kram, 3M

2 08 2013
Matts Torebring

Det är riktigt roligt att snickra också och när det känns att det blir bra är det extra roligt. Hoppas Marianne kryar på sig för Mysan väntar säkert på er båda. Kram från en lantgård.

2 08 2013
Lennart

Det blir kraftigt och bra!

Kanske sitter vi där någon gång?

Kram

2 08 2013
Matts Torebring

Du kommer säkert att få sitta där. Lika bra att göra det ordentligt och starkt från början. Kram.

2 08 2013
Maggan och Ingemar

Ni kommer att gilla den större balkongen. Vi har både en smalare bit och en som är 2,5m bred. Ibland önskar jag att vår smala del vore bredare, särskilt när man är många. Lycka till med bygget och ha de gott i bobilen.

2 08 2013
Matts Torebring

Ni brukar ha så många projekt igång samtidigt, starta ett till. Det går rätt bra när man väl kommer igång. Kram.

2 08 2013
Deciree

Men vad fint du gör Matts:-) Det blir ett bra val med rostfria rör och dessutom härdat glas. Super läckert. Vi tog också rostfria rör på vår bro. Det blir så öppet o fint med det. Ha en trevlig helg med er fina husbil. Kram

2 08 2013
Matts Torebring

Tac, vad snäll du är. Jag lovar att bjuda på något gott om du kommer och stannar till och då kan vi säkert sitta där ute. Kram.

6 08 2013
Elisabeth

Det ser ut att bli jättefint! Förstår att du kan känna dig nöjd!

7 08 2013
Matts Torebring

Ja det kommer att bli jättebra. Nu har jag bara en golvbräda kvar. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: