Telia mobilt bredband

21 07 2013

Telia-Sonera

Vi kom hem från semestern fredag vecka 28, efter fyra och en halv vecka i Sydeuropa med mera. Det dröjde ”tio mil” in i Sverige, innan min mobil var på bana, med alla mejl. Birgittas telefon har ännu inte kommit igång, efter drygt en vecka. Min mobil har nu fått ett återfall den också. Hemma och på jobbet, märker vi inte av det, då vi har trådlösa nätverk. Nu har vi varit på Öland i helgen och då blev det en hel helg utan wifi för oss.

Mobilen kopplar inte upp sig på internet utan svarar hela tiden, ”Du har inget abonnemang för mobilt datanätverk”. Det finns två olika sätt att stänga av en iPhone, jag har testat båda minst femton gånger. Jag har plockat ur SIM kortet massor av gånger, jag har låtit telefonen ligga avstängd i timmar, inget hjälper. Jag satt med Telias tekniksupport i tre kvart, de hittar ingen lösning än. Det är ett vanligt problem säger de däremot. Att stänga av och ta ur SIM kortet brukar hjälpa, men inte för oss.

Finns det någon av mina bloggvänner som råkat ut fört detta?


Åtgärder

Information

7 responses

21 07 2013
Rolle o Carina

Byt operatör,Telia är bara skit,dålig mottagning för det mesta där vi åkt !!
Tre funkar oftast där inte Telia går……..

Ha det gott…..Kram

21 07 2013
Matts Torebring

Vi har haft andra abonnemang på jobbet, men det har slutat med att våra servicetekniker haft med sig sina egna mobiler för att kunna ringa. Totalt har vi tjugo- talet mobiler samt ett tio- tal linjer in på jobbet. Telia brukar fungera bra, men detta är förmodligen ett utlandsvirus. Må gott & Kram.

22 07 2013
Matts Torebring

Efter tre långa försök från Telia support fungerar det äntligen. Det mobila nätverket hängde helt enkelt kvar i utlandet utan att släppa. Men som sagt, nu rullar det på igen och jag kan åka husbil och vara glad igen, när jag kommer ut på nätet. Jag måste säga att jag fått ett mycket vänligt bemötande av Telia och dessutom fått ”plåster på såren”.

24 07 2013
seniorerspekulerar

Skönt att det löst sig, vi kör också med Telia och är väldigt nöjda. Har också goda erfarenheter av deras support. Dessutom belönar dom trogna kunder med fina erbjudande. Nu har vi kört vår 4G-router i tre månader och är väldigt nöjda. Kram, 3M

25 07 2013
Matts Torebring

Ja det tog tid, men bra blev det till slut. Alla skrattade och var glada på Telia, när knuten till slut löstes upp. Kram

30 06 2014
The Viper

Eftersom detta dök upp på google när jag hade samma problem så slänger jag in hur det löste sig för mig:
1. Stäng av telefonen och plocka ur simkortet
2. Sätt i ett fungerande simkort från en annan operatör, har du inget så låna av en kompis eller beställ ett kontantkort utan kostnad på typ http://www.simkort.se
3. Starta telefonen med nya simkortet
4. Låt den hitta nät, funkar det inte så gå in under nätinställningar och välj ”välj nät automatiskt” (detta ser lite olika ut på olika telefoner)
5. Stäng av telefonen igen och byt tillbaks till ditt eget simkort

Detta fungerade för mig, hoppas andra kan få hjälp genom att hitta detta inlägg 🙂

30 06 2014
Matts Torebring

Hej & Tack för dina goda råd & tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: