TV live från Fredstorgskyrkan

25 09 2022

Vår kyrka fylldes ofta till sista plats under främst 70 -80 -90 talet, sedan har vi tråkigt nog blivit färre under sista åren. I går lördag kväll var kyrkan inte fullsatt, men en riktigt god samling när TV Vision Sverige gästade oss och sände gudstjänsten live från kl. 19 till kl. 22. Lite senare kan du kan se gudstjänsten i repris … https://tvvision.net/serie.php?c=2&p=1565&e=485004

Under 3 timmar fick vi lyssna till mycket sång, musik och 3 fantastiska predikningar, inte minst av Daniel Alm, Pingstledare från Västerås. När kamerorna slocknat var det mycket jobb för teknikerna att montera ned allt. Hemma hos oss väntade Birgitta och jag på våra vänner från TV Vision, som skulle bo hos oss. Vi hade så mycket att samtala om och helt plötsligt släcktes alla lampor inne och ute, hoppsan klockan är 24. Våra vänner lämnade oss tidigt efter att vi ätit frukost. Vi bara kan hoppas att de kommer tillbaka.


Åtgärder

Information

10 responses

25 09 2022
Rolle o Carina

Ja längesen nu man besökte kyrkan,brukar vara in och kolla
på kyrkor när vi åker runt med vår Bobil!
Många är så otroligt vackra och välgjorda med för den delen.

Ha det gott/SolKram

25 09 2022
Matts Torebring

Den som varit mest trogen kyrkobesökare är Birgitta. I stort sett varje söndag under 50 år, hade Birgitta ansvaret för att varje söndag spela till den unisona sången. Så duktig har jag inte varit.
Höstkram

25 09 2022
Monica

Det har blivit färre eller få kyrkobesök och jag saknar det. Hos oss finns vacker kyrka med en strålande utsikt och vacker park. Men inte en enda gång användes det denna vackra sommar med soliga dagar och varma kvällar. Musik och körer kunde varit utomhus med kaffe m m. Med tanke på all smitta. Istället packades kyrkan full. Och väldigt många är och har varit sjuka här och deltar i allt om de inte är sängliggande. Ett ständigt nysande och hostande rätt ut och rätt obegripligt är det beteendet.
Fint ni kunde göra detta och mötas.

25 09 2022
Matts Torebring

För oss som är en liten församling var besöket alldeles speciellt och mycket upplyftande, för att de vill komma till oss som är få. Tiotusentals av tv tittare såg gudstjänsten eller kommer att se den på repris.
Det bästa till er

25 09 2022
Husisblogg

Några flitiga kyrkobesökare är inte mina ägare. Men min manlige ägare är ibland på kyrkogården och tänder ljus för sin pappa.
Allt gôtt

26 09 2022
Matts Torebring

Jag tycker det är så fint när du skriver om din gravvård. Min kristna tro har varit räddningen i mitt liv och jag vill inte försaka församlingslivet. Min gudstro har burit mig genom motgångarna.
Det bästa

25 09 2022
Monica

Tänkte titta men får bara upp från Norrköping 22/9. Ert kommer hoppas jag men dröjer lite kanske.

26 09 2022
Matts Torebring

Det var problem med ljudet i första delen så programmet måste redigeras. Vad roligt att du försökt. Hoppas det är ok inom kort.

25 09 2022
bmlarsreseblogg

Vi kan väl inte påstå att vi är några flitiga gudstjänstbesökare, men gärna om det bjuds på vacker musik. När jag bodde i Varnhem hade de Sommarmusik där med ett otroligt varierat utbud av musik, passande till den vackra klosterkyrkan vars akustik inte var något att leka med för sångsolister. Annars besöker vi gärna kyrkor på våra resor, då det ofta brukar vara fina upplevelser.

26 09 2022
Matts Torebring

Birgitta älskar att spela på kyrkorgeln i söndag förmiddags gudstjänsten och när det ges tillfälle väljer hon gärna detta före husbilen. Nu när vi har ett så underbart boende som vi har idag, lockar inte husbussen på samma sätt som tidigare, då vi kunde vara borta flera helger under en månad. Mejla gärna er adress till mig, så skickar jag min bok till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: