Hoppas att det regnat hemma

28 06 2022

Igår eftermiddag sjönk temperaturen ute här i Lidköping med runt 10 grader. Strax därefter kom det en rejäl regnskur. Fram på småtimmarna under natten, började det regna ordentligt igen. Jag var ute och kollade markisen, men allt var ok.

Det dröjde till efter lunch innan vi kunde ta steget ut igen. Kronocampingen har ett helt fantastiskt läge med kort gångavstånd till bad, köpcentra, centrum och mycket mera. Det är dock jobbigt att hitta i dessa stora matmarknader. Vi handlade bara det nödvändigaste och handlar resten på Lidl när vi åker i morgon.

På förra ställplatsen i Spiken, har man säkert inte slagit i en spik i golfbanan på säkert 10 år. Här kostar det lite mera att bo, men faktiskt värt att betala för det. Golfbanan lockar verkligen.

Husbilslandet här inne på campingen, är 50 ställplatser för husbilar. Här finns 16 amp ström och vattenkran vid varje plats. För att tömma gråvatten- & latrintankar finns 2 st spår för att minska köandet. Jag skrev igår att campingen är bäst på allt, men en liten önskan finns dock. Vi som aldrig besöker ett servicehus, vill inte ha nycklarna till dessa utan helst ett lägre pris.

Sista dagarna har jag kollat vädret växelvis, här i Lidköping och hemma i Aneby. Till sist hoppas jag att det regnat hemma på min gräsmatta och inte bara här.


Åtgärder

Information

8 responses

28 06 2022
Rolle o Carina

Visst så ser det otroligt fint och även välskött ut som det ska!
Nu är vi hemma igen för gräsklippning som blev gjort innan
regnskuren som har kommit över oss med hela 7 mm 😀👍
Ser även ut att komma mera,behövs väl efter denna värme
som vart senaste dagarna och även bönderna vill ha mera!

Ha det gott sista dagarna/HemmaKramar

28 06 2022
Matts Torebring

Mera välskött än vad det är här, går säkert inte att uppnå. Det har satsats enorma belopp här och som säkert ger en mycket hög avkastning idag. Nu hoppas vi på regn så markens grödor också ger avkastning. Funderar just över hur det ser ut hemma efter 4 veckors frånvaro?
Sommarkramar

28 06 2022
Nils-Åke Hansson

Efter några dagar med 30 graders värme, var det riktigt skönt med regn. Kronocampingen ser fantastisk ut se om vi kommer ditt vart efter.

28 06 2022
Matts Torebring

När regnet kom, var huvudvärken som borta. Visst måste ni ge Lidköping och campingen ett par tre dagar minst. Torghandeln lördag förmiddag, fika i Rådhuscaféet, Rörstrand Outlet, Läckö Slott, Spiken och mycket, mycket mera. Lidköping är en av Sveriges trevligaste städer att besöka.
Allt gott!

28 06 2022
Husisblogg

Ser verkligen fint ut men å andra sidan betalar man dyr campingavgift så ska det vara fint.
Hemma hos mig kom regnet så snabbt så marken hann nog inte svälja det.
Allt gôtt

28 06 2022
Matts Torebring

Ibland är det tvärtom, en dyr parkering utan valuta för pengarna, här är det tvärt om. ”Den högan vinsten” investeras (delvis) i verksamheten. Det är magnifikt att gästa denna plats.
Det bästa

28 06 2022
Monica

Vilken sommar! Är ju fantastiskt på många sätt men idag blev det rekordvärme i södra delen av storstan. Något rent otroligt hett och vi gick ut vid tolv och då var bara folk ute som måste:-), ja vi skulle iväg.
En skola byggs högt och där på taken gick byggpersonal i hettan med hjälmar och skyddsutrustning och mycket kläder, det såg inte hälsosamt ut och borde finnas regler i hettan. Det tänkte jag på när jag för första gången i mitt liv funderade på en solhatt🙂
Vi åkte vidare till hav och kanal och åt gott. Vi är mycket i naturen och det grönskar alldeles otroligt vackert i år, det är bara gräsmattorna som behöver lite fukt. Men här har ännu inte kommit en droppe. Börjat blåsa lite ikväll men tror inte att det blir mer än så.

Och nu är det nästan så jag tycker det räcker med sommaren🙂precis som ni hunnit ”fira” ordentligt men förstås finns många som inte kunnat det ännu.
Ni har varit på härliga ställen och vad fint att se. Och vi är så glada med att kunna äta ute så gott på trevliga ställen, sån avkoppling.

Och kvällen avslutas med kära kompisens fläderbärsdricka med isbitar i, så god, vet inte hur hon gör men hon är proffs på allt.

Ha det fortsatt så bra och hoppas gräset fått lite vatten. Det tar sig vilket som. Trevlig resa hem önskas er. Alltid roligt att komma hem också.

28 06 2022
Matts Torebring

Ja visst är det verkligen sommar och för första gången har vi i vår del av Sverige, fått uppleva en midsommarhelg utan nederbörd men med rekordvärme. En midsommarhelg med rekordvärme utan regn, minns jag i stort bara denna.

Varken Birgitta eller jag mår bra av temperaturer runt +30 grader. Birgitta klarar dessutom inte att sitta i direkt solljus. Därför har vi sökt platser där vi kunnat få möjlighet till skugga.

Själv avverkade jag skog på ett kalhygge utanför Ystad i midsommartid, under slutet av 60 talet. Enda chansen var att jobba med bar överkropp med påföljden att jag rev sönder skinnet och nästan omöjligt att få bort kådan när kvällen kom. Detta arbete och det arbete du sett på en skolas tak, är inte att rekommendera i den värme som varit. Det är farligt helt enkelt.

Vi är så nöjda med vår resa, att vi gärna rekommenderar den, vi har haft det fantastiskt trevligt.
Allt gott till er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: