Ställplats Hällekis

29 06 2022

Ställplats appen har varit nästan ovärderlig för oss i år på vår resa runt Vänern och framför allt helt klockren på att komma rätt, via angivna koordinater. Alla de platser jag tittat på hemma brydde vi oss inte om. Vi har kört helt efter som andan har fallit på. Dessutom är det ganska lätt att välja ut de mest prisvärda och de vackra platserna eller stanna helt gratis.

Idag hade vi de sista milen kvar att köra, för att knyta samman vår resa. Vi landade på ställplatsen i Hällekis, till en ringa av kostnad 150 kr inkl. el. Stort, rymligt och mycket vackert. Jämfört med förra ställplatsen, där det investerats mångmiljonbelopp, kan detta ändå anses dyrt men ändå riktigt bra.

Jag hann bara parkera bussen, innan jag googlade på Hällekis. Varför finns detta namn i bakhuvudet? Det måste vara cement, tänkte jag … och visst har det funnits en stor cementfabrik här, men som lades ned i mitten av 70 talet. Mitt ständiga byggande sätter spår.

I morgon har vi för avsikt att köra till Kaffestugan i Kinnekulle. Vi vet noll och ingenting om vägarna här, men hoppas vi kan ta bussen ända fram. Själv vill jag cykla dit, men det går så mycket tung trafik på första vägstycket att vi tvekar.

Idag har vi återigen kört bara en handfull mil, men hittar ändå för oss helt nya platser.

Glöm inte att beställa din bok till semestern idag …

Beställ nu: http://www.torebrings.se/bok


Åtgärder

Information

6 responses

29 06 2022
bmlarsreseblogg

Så nu har ni äntligen kommit upp till Kinnekulle. Vi är sällan där på högsommaren och inte ofta vi äter där uppe. Förra året blev ett undantag då vi tillsammans med Yvonne och Jakob Looser lunchade på Hellekis Kök &Trädgårdscafe. Då njöt vi av en god lax i den fina trädgården, kanske ett tips för morgondagen. Ha det fortsatt gott, själva har vi rullat söderut idag och har gjort kväll på Tönnersjö GK utanför Halmstad.

29 06 2022
Matts Torebring

Ni har varit bidragande i vår nyfikenhet att komma hit. Vi hoppas att kunna köra bussen ända fram, i annat fall får vi väl cykla till en del. Det går väldigt mycket tung trafik utanför ställplatsen.
Ha det gott på er resa

29 06 2022
Husisblogg

Det är helt nya jaktmarker ni är på även för mig och ägarna så en hel del tips har vi allt fått inför någon ev kommande resa. Skönt att slippa köra för långt mellan varje ställe.
Allt gôtt

29 06 2022
Matts Torebring

Ja det är märkligt, då dessa trakter trots allt är så nära för oss båda. Vi har kört i 4 veckor nu och har bara tankat en enda gång på den tiden.
Det bästa

30 06 2022
Rolle o Carina

Visst finns det fina ställen ni hittar på er fina resa i vårt land!

Ha det gott/SommarKramar

30 06 2022
Matts Torebring

Ja detta var ytterligare en positiv överraskning.
Sommarkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: