Besök hos Naprapat David Larsson

20 10 2021
Naprapat David Larsson mottagning

Att komma till Naprapat David Larsson i Eksjö, som jag gjort några gånger tidigare i livet är mycket speciellt. De gamla trädörrarna är extremt låga, de hänger på lite och man får dra till lite som i en gammal dörr till en utomhusbod på 50- 60 talet. Först kommer man in i ett mycket litet kök som bara ger plats för en stor spiskupa, en järnspis, en vattenkran och en liten träsoffa. Här skulle det vara roligt att veta ”vad som sitter i väggarna.”

Inne i ”Vardagsrummet” är det mycket lågt till tak och med de kraftiga bjälkarna i taket, där har David sin behandlingsbänk. David är en mycket kunnig och inte minst trevlig person. ”Jag kommer ihåg när du var hos mig senast, det var nog 14- 15 år sedan, då hade du samma problem som nu fast nu är det betydligt värre, hur var det nu har du sålt ditt hus?”

David säger samma sak som tidigare läkare sagt: ”Du har inga fel i höften, det är dina muskler som är överansträngda och det ska jag hjälpa dig med.” Vilket glädjebesked!

Förbud mot att gå.

Jag har gått extremt mycket de sista åren, oftast 5 km om dagen eller bara hälften. Efter min prostataoperation fick jag inte cykla på fem månader utan då gick jag. Nu är det tvärtom, nu får jag cykla men inte gå på ett tag.

Naprapati

Som naprapat behandlar man både muskler och leder för att nå en god rörlighet och funktion, vilket ger kroppen förutsättningar för att kunna fungera så bra som möjligt. 

Naprapatbehandlingen sker med händerna och flera manuella behandlingsmetoder används. Oftast kombineras ledspecifika behandlingstekniker som manipulation och mobilisering med mjukdelsbehandling som massage, stretching och elektroterapi. 

En specifik och hög kompetens inom naprapatisk manuell terapi som kombineras med goda kunskaper inom ortopedisk och annan konventionell medicin är själva kärnan inom naprapatin. Naprapatin präglas av ett helhetstänkande där undersökningsmetodiken och diagnosställandet är inriktat mot att finna orsaken till besvären.


Åtgärder

Information

6 responses

20 10 2021
Rolle o Carina

Så bra du kommer under behandling igen av en kunnig man!
Bara att hoppas du blir bättre,låt det ta den tid som behövs.

Ha det gott/13+ Kram

20 10 2021
Matts Torebring

Var så säker detta kommer att bli bra, kanske inte 8 km km dagen som ni klarar men jag kommer nog efter vad det lider.
+14 kram

20 10 2021
Husisblogg

Vilken trevlig läsning. Om nu jag och mina ägare känner sig rätt Matts så har du bestämt att detta ska bli bra, och då blir det så också.
Allt gôtt

20 10 2021
Matts Torebring

Tänk att jag tycker precis som er, visst var det ett trevligt besök, ett intressant inlägg, ett spännande hus och ett besök med stora förhoppningar.
Det bästa.

20 10 2021
Nils-Åke Hansson

Jag har gåt 6,5 km i genomsnitt i år.
Bra att komma till behandling och få ordning på kroppen.
Cykla försiktigt!

20 10 2021
Monica

Vad bra du bokade och kom iväg, det är det bästa att man inte drar på det för länge. Naprapater är enormt kunniga så gå en rad behandlingar så löser ni detta tror jag. Och det är så skönt att det finns hjälp.

Vi pratat just om detta idag för under pandemin har det inte för alla varit toppen att arbeta hemifrån, blivit alldeles för långa dagar och kvällar med arbete vid datorn och alltid ”närvarande” och inte så bra och lämplig ergonomiskt rätt utformad arbetsplats finns så det blivit skador. Med mycket smärtor för dem som drabbas.

Och faktiskt borde folk få råd till att gå hos naprapat om de blivit skadade av arbetet. Många tar sig råd i alla fall för kan ju bli livslångt annars. Och gäller många att man struntar i hur anställda mår. Där har jag förstått att ni är ett gott föredöme som alla blir vinnare av. Kommer man i tid så behövs inte så många behandlingar. Går de till VC skrivs tabletter ut enbart med många biverkningar. Och det blir ingen bot.

Och så roligt att se lite av Eksjö, vilken fin mottagning, när du skrev om lågt i tak såg jag framför mig att ni nådde upp ända dit😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: