Årsservice Concorde

14 08 2018

på motor & drivlina efter 8500 km

Skärmavbild 2018-08-14 kl. 19.46.48

Kungsbron lastbilsverkstad, här jobbar de stora pojkarna med hängslebyxor.

Vad skönt att ha proffs, som Skeppsbrons Lastbilsverkstad för Iveco, på så nära avstånd som i Jönköping. Jag ville inte vänta ett helt år, med att byta olja. Bättre att göra det nu, när bilen börjar bli inkörd. Jag byte även olja även i bakaxel. Samtidigt bad jag dem att kolla över alla delar i underredet, om det fanns lösa infästningar eller liknande. En värre skaktest, än den vi körde i Frankrike i somras, finns inte. Men inga fel någonstans!

IMG_1830

Det finns två skyddshjul längst bak på chassit.

Vi har en riktig husbil, färdigutrustad från början, byggd på ett riktigt chassi och inte det veka chassi som vi hade tidigare. Detta var alldeles för klent för en bil på 5500 kg. Detta märktes på dörrar, som kunde bli tröga, vid parkering i lutande terräng.

På detta stabila chassi finns två skyddande hjul längst bak. I en liten fransk by, kunde lika gärna varit Ådalsvägen i Huskvarna, uppmärksammade jag det kraftiga farthindret alldeles för sent. Bilen formligen studsade upp och ned. Först trodde jag att bilen gick av på mitten. Alla skjortor låg i en hög på golvet i garderoben längst bak, det var det enda på insidan. Höll bilen verkligen för detta? Jag hittade inget som var sönder. Vilken smäll! (Jönssonligan)

Jo det ena skyddshjulet längst bak vek sig lite, lite grann åt sidan, trots den kraftiga konstruktionen. Nu sitter det rakt och fint igen. Jag fick ett trevligt bemötande och gott intryck, av den stora anläggningen. Jag räknade till 35 man som jobbade där.

Vår förra husbil rullade 4500 km. På den sträckan blev det sex verkstadsbesök, fem A4 sidor slarvfel, brister, felkonstruktioner, gråt, tårar och flera veckor med stillestånd . Nu snart dubbla sträckan körd och inte en promille fel, eller tendens att misstänka något fel. Fantastiskt!


Åtgärder

Information

8 responses

14 08 2018
husisblogg

Det är verkligen guld värt för alla ägare att ha serviceställen nära sig. Men inte bara det, ställen som alla ägare litar på är minst lika viktigt.
En sak håller jag inte med om Matts, jag var på någon polsk väg, så jag fick nog ett värre skaktest..😀

14 08 2018
Matts Torebring

Skönt, då är jag inte ensam om att skaktesta våra bilar.Vår skaktest bestod av en väg ”belagd med skifferplattor”. (kändes det som) Var tredje platta var bortplockad och ett stort djupt hål i stället för vägbana. Att bilen höll, var nästan ofattbart.

14 08 2018
Vår husbilsblogg

Matts, du missade slutklämmen, att Concorde är en fantastisk husbil.

15 08 2018
Matts Torebring

Som vanligt har du rätt Lars.

15 08 2018
Rolle o Carina

Det visste man väl redan att ”Concorden” skulle klara det!
Riktigt chassie i ett riktigt förpackat bygge överhuvudtaget!

Ha det gott/Snart syns vi med…Eksjö-Kram

15 08 2018
Matts Torebring

Men det var en riktig smäll. Nu veta vi att bilen klarar nästan allt.
Välkomna till en Aneby kram på riktigt

16 08 2018
Elisabeth

Vi har bokat service på Bossings i Linköping, så det blir i september. Var förbi Forsbergs i Mantorp idag och tror att det var er bil som stod där till försäljning. Vi fortsätter vara nöjda med Ellen. Ha dé gott!

17 08 2018
Matts Torebring

Alla dessa Kabe 910 som finns till salu, förutom vår i Mantorp, kommer säkert att vara kvar länge i saluhallarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: