Min huskur hjälpte inte idag

8 08 2016

Förlåt, men idag blir det bara skitprat!

IMG_9743

Vi har under alla år haft en flaska Gammeldansk hemma.

Jag vaknade vid halv ett tiden i natt, av en fruktansvärd värk i magen och illamående. Det senare har jag haft i minst fem veckor. Jag försökte kräkas, men det gick inte, jag drack Samarin och till slut somnade jag om, för att vakna vid halv fyra tiden. Åter med samma värk. Jag slumrade åter till trots min värk.

Som vanligt cyklade jag och var på jobbet en kvart före sju. En ny medarbetare att hälsa välkommen och alla servicetekniker på plats igen, så jag ville vara där. Någon kvart senare satt jag och skulle öppna min dator. Jag satt och tittade på den i fem minuter, utan att orka att öppna den. Då cyklade jag hem! Innan jag lade mig på sängen, tog jag min huskur ovan. Det påverkade inte ett dugg.

Efter lunch cyklade jag till jobbet igen. Jag kunde utföra det mest akuta arbetet. I kväll fick jag tid på jourläkarcentralen i Eksjö. Någon timma innan jag skulle åka, blev det flera toabesök. Sjuksyster på telefon sa att det kunde vara magsår eller magkatarr som jag fått. Doktorn undersökte mig och sa, att det bara var en vanlig förstoppning. Ja men jag gjorde ”2:an” två gånger igår, sa jag. Det kan vara stopp i alla fall sa doktorn! Så nu vet ni det go vänner!

Ett litet tips kan vara på plats…För ett par år sedan, köpte jag receptfritt på Apoteket, Laxoberal droppar. På flaskan står 10 droppar vid behov. Nej sa doktorn idag, tag hälften, men ta det varje dag. Pris 46:- på Apotea. Finns i små tabletter och stolpiller också. De senare kan jag inte rekommendera.

”Var rädd om magen, annars får du problem när du blir äldre”, sa alltid min mamma. För mig var det roligare att köra traktor. Utedasset kunde man gå på det sista på kvällen. Där ligger nog mina problem.


Åtgärder

Information

20 responses

8 08 2016
Lennart

Hoppas det blir bra efter medikamenterna, inte kul alls att ha magproblem.

Kram

8 08 2016
Matts Torebring

Tack, nu hoppas jag att jag är på spår. Magen drar ned hela kroppen om den inte mår bra.
Kram.

8 08 2016
Rolle o Carina

Usch då,krånglar magen mår hela kroppen dåligt!
Jag kör med Inolaxol o Laculos,mår mycket bättre!
Sen en hel del motion,då funkar jag mycket bättre.

Ha det gott o Krya på dig Matts…..Varva ner….Kram

8 08 2016
Matts Torebring

Tack rOlle. Inolaxol kunde du fått en kartong av mig i somras. Det funkar inte alls för mig. Det blir bara gastillverkning och inget mera.
Kram

8 08 2016
tiaregndroppen

Ibland blir det lite för mycket av det goda och magen blir sur, då kör jag med några Novalucol för att hitta balansen och vips så är illamåendet borta och suget efter kaffe och vin tillbaka. Hoppas du får rätsida på’t!

8 08 2016
Matts Torebring

Jag började för en vecka sedan med detta. Men sa doktorn i afton, ”Du måste ta varje dag, morgon och kväll”. Det sista har jag slarvat med.

8 08 2016
Elisabeth

Magproblem är inte kul. Hoppas dropparna hjälper eller också får du äta mer fibrer!

9 08 2016
Matts Torebring

Verkligen inte. Det är som att köra slut på bränslet i Husbilen.

9 08 2016
Lena

Åh stackars dig inte kul, hoppas du lärde dig ”vatten” flera gånger per dag gärna tills med ett s k mjukgörande pulver du får på recept. Min räddare fast lätt att glömma sig själv ibland har man ju! 💟

9 08 2016
Matts Torebring

Tack, jag ger inte upp så lätt, men igår var jag helt slut. När jag kommer till kontoret, brukar jag oftast dricka 1,5 liter före frukost, exklusive två stora muggar kaffe. Vatten hjälper magen.

9 08 2016
JoY

Vatten är viktigt att dricka mycket av och ”ett äpple om dagen”.
Kram

9 08 2016
Matts Torebring

Tack och som sagt, jag brukar oftast dricka 1,5 liter vatten före frukost, samt ett äpple om dagen. Det senare kan jag slarva lite med, på grund av att alla äpplen inte är goda.
Kram

9 08 2016
nils-åke hansson

Detta låter inte kul. Hoppas på bättring

9 08 2016
Matts Torebring

Tack, idag har jag haft full energi igen. Det satt säkert något skräp på vägen ut som är borta nu.

9 08 2016
Christer

Har du testat Underberg? Funkar för det mesta på min mage.
Är en bra huskur.

9 08 2016
Matts Torebring

Tack, jag har fått det rådet av flera nu. Jag skall köpa in det snarast.

9 08 2016
Kors och Tvärs

Hoppas droppar/piller hjälper nu så du mår bra igen
Kram

9 08 2016
Matts Torebring

Tack, idag har jag känt mig piggelin igen. Något som var på fel plats i magen, har säkert lämnat mig nu. Det känns så!
Kram

10 08 2016
Helena FREEDOMtravel

Hoppas att du mår bättre nu (och så låter det ju)! Att ha ont i magen eller huvudet påverkar verkligen allt…! Själv har jag tyvärr haft en hel del huvudvärk och migrän under vår Piteå-resa (som i övrigt är väldigt trevlig!) Har dessvärre mycket problem med huvudvärk, men vägrar låta det ta över hela livet… !

10 08 2016
Matts Torebring

I går och idag har jag mått bra. Lite unikt att höra av läkaren, ”Du kan ha förstoppning kvar, trots att du gjort 2:an, två gånger samma dag. Stresshuvudvärk har jag ofta, men det har jag lärt mig leva med. Synd om dig som är rena ungdomen, håller igång så mycket och får dras med detta obehag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: