Vi rundar Vänern i norr

10 06 2022

Vi lämnar den fantastiska platsen som vi hade vid Sommarhemmet Hult, ett par mil söder om Kristinehamn. Det fanns gott om soptunnor och färskvatten, men ingen möjlighet att tömma grå- eller svartvatten. Däremot lämnade vi Hult med full vattentank. Det tar en bra stund att fylla upp färskvattentanken och så skönt att göra det, när det inte står en kö bakom och tutar. Nu var det 5:e dygnet utan tömning eller fylla på.

För att tömma grå- & svartvatten tog vi sikte på ställplatsen vid hamnen i Kristinehamn. Där kom en glad man, som själv körde Morelo, och tog emot oss med den största vänlighet. Så smidigt, så rymligt och inte kostade det något heller. Som tur var hade jag en Merci att bjuda värden på, som tack för detta trevliga bemötande.

På anda sidan gatan av ställplatsen, ligger den mest välskötta Lidl butik som jag varit inne i. Detta är precis så som jag vill ha det, kunna gå och köpa en påse nybakade wienerbröd, frallor eller bara en påse nötter.

(klicka gärna upp bilderna)

Ställplatsen Slottsbron Grums

Dagens etappmål var Slottsbrons ställplats strax intill Grums. Här finns upp till ett 10 tal gratis ställplatser. Helt Fantastiskt! ”Nå´n däruppe måste gilla oss …” Detta är 3:e platsen i rad som är rena lyckokastet.

Fast mark till bilen och grönt gräs och blommor på uteplatsen.

Vi kokade kaffe, åt jättegoda frallor med god salami på, sedan satt både Birgitta & jag och somnade i våra stolar. Nu kände jag på allvar: ”Nu har jag semester!”


Åtgärder

Information

4 responses

10 06 2022
Rolle o Carina

Visst finns det fina ställen i landet,gäller ju bara att hitta på dom!
Det verkar ni ha gjort på er resa runt Vänern!
Igår på min hemfärd var vi inte så långt ifrån varandra faktiskt.
Men timmarna flög fort fram så det fanns ingen tid och jag hade
en bit kvar hem innan mörkret börja göra sitt intåg på kvällen.

Ha det gott och njut vidare/McKramar

10 06 2022
Matts Torebring

Stort Grattis 💐 till din nya Dröm Mc 🏍! Ja denna veckan har vi haft förmånen att få bo på helt fantastiska platser och till ringa kostnad. Hade du kört hem på andra sidan av Vänern, hade du troligtvis mött oss eller kört utanför knuten.
Väner kramar

10 06 2022
bmlarsreseblogg

Ställplatser i Grums ser riktigt fin ut och ska sparas i minnesparken!
Visst är det ”semester” när man kan fälla stolen och blunda en stund!

11 06 2022
Matts Torebring

Bara det att vi husbilar finns med i planeringen hos kommunerna och välkomnar oss att parkera på olika ställen känns bra. Att dessutom få parkera gratis, så lugnt och vackert som här, är en förmån. Av alla drygt 10 talet övernattande denna gången är 90 % tyskar. Så var det i Hult också.
Allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: