En riktigt bra dag …

13 05 2022
Vi kom tidigt till Forsbergs.

När vi duschat och ätit en god frukost, var klockan en kvart före sju på morgonen, då jag öppnade dörren till Skadecenter i Borås. Där mötte jag de två jättetrevliga killarna jag talat med på telefon. Som jag skrev igår, fanns inte 2,5 m fri väg för att kunna köra, eller backa fram till verkstadsdörren. Jag vägrar att köra fram eller backa, sa jag. En av killarna följde med mig bort dit vi nattparkerat, tittade på skadorna från vår förra resa. Jag röjer undan så du kommer fram, sa han. Tio minuter senare vinkade han fram mig.

En kille kröp under bilen och fäste upp ”kjolarna” på bussen som höll på att blåsa bort i stormen igår. Trappan som jag var orolig för kan vi använda som normalt. Efter 10 minuter kröp han fram under bilen och sa: ”Nu kan du åka igen.” Jag trodde att han skojade. Vilket beskydd vi har, att det hände igår en enda mil före verkstadsbesöket. Nu kan vi köra till delarna kommer hem.

Vi hade tid bokad hos Forsbergs i Hyssna till kl. 11. för fukttest, samt ytterligare ett par småsaker till. Nu var vi framme strax efter kl. 8 i stället. Vi gick i utsällningshallarna och konstaterade, att det finns många små trevliga husbilar för 700- 800 upp till 900 tusen kr med garage för cyklar. Bara en av dessa bilar hade en garderob för hängande kläder. (Vi har 4 fullpackade garderober för hängande kläder) Vi kunde också konstatera att de större bussarna stuckit rejält i pris.

Vår favorit, ställplatsen i Kinna.

Vi körde sedan till vår favorit ställplats i Kinna, som nu fått avgift 100 kr per dygn inkl el, vatten, sopsorteringsgård och tanktömning. Efter detta var vi bushungriga.

Restaurang S 2 i Kinna

Restaurang S 2 har Inget speciellt utvändigt, men så mycket trevligare på insidan.

En mycket trevlig miljö och fantastiskt god mat.

Restaurangägaren som driver denna restaurangen är iranier. En trevligare person får man leta efter. ”Är ni gifta, annars får jag inte tända ljuset,” frågade han och så berättade han om sin barndom i ett annat land.

Vi åt Dagens rätt, som bestod av marinerade revbenspjäll, sallad och grillad klyftpotatis, inkl. kaffe, finkaka och lättöl, kostnad 119 kr per person. Jag hörde samma sak från andra gäster, ”Vilken miljö, så god mat och helt fantastiskt gott!” ”Var finns benen till revbensspjällen?” frågade jag. ”De är kvar i köket,” fick jag till svar.

Det blev en riktigt bra dag och möten med vänliga människor.

Annons.

Beställ nu: http://www.torebrings.se/bok


Åtgärder

Information

4 responses

13 05 2022
Husbilen Coralen

Vilken tur det ordna upp sig för er trots det såg mörkt ut igår!
Och så god mat på det så blev det ju ändå bättre 🙂

Ha det gott/SolKram

13 05 2022
Matts Torebring

Ja det känns hur bra som helst efter den här dagen. Ikväll kom en familj som läser min blogg och vi fikade och samtalade i flera timmar. Fantastiskt!
Vår kram

13 05 2022
Husisblogg

Vad skönt att det löste sig på bästa sätt med HERDEN. 100:- kan det ändå vara värt med den servicen. Det är nog inte mer än rätt att husbilsägare ändå betalar vad det kostar så inte stadens invånare ska stå för allt, särskilt när det erbjuds el.
Allt gôtt

13 05 2022
Matts Torebring

Inte bara Herden, vi har haft en fantastisk dag vi med. I afton kom ett par som följer min blogg. Vi samtalade i ett par timmar och hade jättetrevligt.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: