Mycket sker bara över en natt

27 02 2022
Gott om vatten i badviken.

Själv minns jag inte en vinter som denna. Riktigt kallt en dag och nästa dag plusgrader. Rikligt snöfall och regn nästa dag. Ena dagen isgata och nästa dag barmark o.s.v. Nu måste väl alla vattenmagasin vara fyllda och så även grundvattennivån? Kasten är tvära i naturen och i hela välden just nu. Vem tänkte på ett nytt allvarligt krig i början av året?

För några veckor sedan handlade alla nyheter om att köra elbil eller inte. Nu finns det inte plats för den diskussionen längre. Över en natt finns inte rysk gas som ett energi alternativ och Tyskland stänger av sin kärnkraft. Nu känns miljöfrågorna små, när den onde själv är ute för att ödelägga och förstöra ett stort land. Vem trodde att vi skulle få se en maktgalning uppträda i närtid? Man ska inte hata någon, men jag hatar ondskan!


Åtgärder

Information

6 responses

27 02 2022
Husbilen Coralen

Visst är det konstiga skiftningar i vår natur i denna onda värld!
Tänk att galningen starta ett krig för massa oskyldigt folk,Usch!
Visst regerar ondskan i massor nu,må den onde falla snart.

Ha det gott/SolKramar

27 02 2022
Matts Torebring

Det är så sant det du skriver och min bön är precis det du skriver: ”Må den onde falla snart!”
🫂Kram

27 02 2022
Monica

Det som sker går inte att ta in egentligen. Sådan ofattbar ondska. Så vettlös. Och så meningslös. Jag läst, lyssnat, tittat på mycket bakåt i historien så hjärnan snurrat tror jag.

Mitt i allt bestämde vi idag att njuta av solen, vandrat i skog och dal, lyssnade till det forsande vattnet och sett djurspår från hjort, älg, hare m fl. Pratat med rara människor och tänkt på så mycket värme det finns och sett ett litet nyfött barn som öppnade ögonen när hon hörde min röst. Faktiskt glömt så små de är på 3 kilo men vilka mirakel!

Och så är din bok på gång, har en så jätterar bokhandlare och han blev intresserad och jag tänkte fint att fler upptäcker. Ska hämta den snart. Och tack för din generositet men tycker gott jag kan köpa den🙂
Och under den Högstes beskärm ber vi om, kan inte vara mer aktuellt. Och ser att totalsekularisede tidningar och journalister skriver om tro, de ser människorna där och hör dem och journalisterna förstår att vi människor inte betyder något i det storpolitiska spelet. Människoliv är inget värda. De offras i ondskan.

Vi får ta en dag i taget och vi tänker också på alla barn som nu går i skolan här från Syrien och andra länder att det talats rätt lite om vad de varit med om och resurserna minskat, en person anställd till ett tusen elever är det som är verklighet och ska räcka till alla trauman. Säger inget mer om vår politik.

Önskar er en bra vecka med allt ni gör.
Ha det så gott det går i denna tid.

27 02 2022
Matts Torebring

Tack Monica! Jag vill bara ta överstrykningspennan och markera allt det som du skrivit, så sant, så rätt alltsammans. Vi är ”allierade tillsammans med er” mot denna fruktansvärda och minst sagt avskyvärda ondska. Nu får vi be om den Högstes beskydd över hela vårt land och folk.
Den bästa veckan till er.

27 02 2022
Husisblogg

Ja visst är det konstigt just nu. Ena sekunden är det vinter på garagets fönster och i nästa töar det bort och solen skiner med härliga strålar. Då längtar jag verkligen ur.
Men jag har också hört om denna ondska som finns i närheten av vårt land. Det är verkligen väldigt hemskt att ta del av nyhetssändningarna nu. Ibland undrar jag allt hur vissa av er människor fungerar.
Allt gôtt

28 02 2022
Matts Torebring

Ja nu kan precis allt hända både ute i naturen och ett krig utan like. Det finns inga hämningar, bara en totalt maktgalen person. I min bibel står det: ”Det är bättre att en man dör för folket, än att hela folket dör.” Där är vi nu.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: