Vårveden är hemma på vedbacken

5 02 2022
Premiär med nya släpkärran.

Jag önskade mig lite snö och några minusgrader, när jag skulle köra hem veden. Jag fick både och, samt solsken också. Jag hade en 2 meter brant slänt, för att få upp veden till nya släpkärran. Under hösten röjde vår gode Christer bort allt sly. Nu låg det på marken med lite snö och is på. Det gick knappt att stå upprätt, jag bara kanade åt alla håll. Det hade varit smidigare utan snö och (r)is.

Tungt att lasta stockarna i den branta slänten

Många av stockarna var astunga, men till slut fick jag upp dem på kärran. En av de grövsta som låg längst bort, fick jag kapa på mitten. Jag körde 2 lass för att inte överlasta.

Hemma på vedbacken.

Nu har jag redan värmt mig 2 gånger med avverkning och hemkörning. Sedan får jag värma mig igen med att kapa, klyva, torka och bära in veden i boden. Till sist får jag värma mig en hel vinter inne.

Jag är så stolt över att jag hade utrymme, för att kunna anlägga en riktig vedbacke på tomten. Ett hårt packat och uppgrusat underlag, cirka 40 m2, att kunna vara och jobba på med lite av varje.

Oj vad de har vuxit sista åren.

Träden har vuxit kraftigt de sista åren. Nu njuter vi av att de är borta. Det blev jättetrevligt inne i vardagsrum och kök när jag gallrat bort småträden.


Åtgärder

Information

6 responses

5 02 2022
Husbilen Coralen

Tur att skogshuggartakterna sitter kvar än i dig Matts!
Och som sagt värmer veden flera gånger oss folk 🙂

SolKramar

5 02 2022
Matts Torebring

Ja visst är det en värmande sysselsättning att hålla på med ved. Jag var inte säker på att klara av det, på grund av min muskelinflammation (Som är avsevärt bättre efter mitt träningsprogram) Det gick trots allt bra.
Kram på vedbacken.

5 02 2022
Husisblogg

Imponerande att få upp dessa på släpet. Var det kanske björnen Matts som var i skogen som i gamla goda dar..😀.
Självklart föll det lite snö, lagom kallt med en fin sol när skogshuggaren beställde det.
Allt gôtt

5 02 2022
Matts Torebring

Ärligt sagt var jag lite överraskad själv över att jag klarade av det. De stora stockarna var astunga och 2 meters branten upp till släpet var mördande. Nu är vårveden hemma i alla fall. Nu skall jag kapa och klyva, men innan dess skall jag köra hem alla pallar med ved från jobbet.
Det bästa

6 02 2022
JoY

Bra jobbat. Det är roligt att såga och klyva ved, som sedan ger skön värme.

6 02 2022
Matts Torebring

Tack, det är inte alls ledsamt, det är många moment, lite betalt, men stor trivsel från kaminen.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: