”Vart är vi på väg?”

4 02 2022
Vi lämnar en liten …by i norra Småland …

Mitt inlägg idag handlar inte om att resa till en plats, men frågan kvarstår ändå, ”Vart är vi på väg?”

I somras satt jag på order under fem veckor. Hur många kunder som helst, kunde inte fatta och förstå, varför vi hade runt 10 veckors leveranstid på vissa sorter från Coca Cola. Detta var i mitten av juli månad och vår inleverans förväntades ske först i början av oktober. Det saknades aluminium i produktionen. Idag har vi order sedan en tid tillbaka, på varuautomater för flera miljoner kr. Inleverans förväntas tidigast under våren. Det saknas komponenter till dem. Som säljare vill jag leverera i eftermiddag, eller senast i morgon, men det går inte.

När jag opererades för drygt ett år sedan för prostatacancer, fick jag recept på två olika mediciner. Det är inga livsavgörande mediciner, utan bara återställande av kroppen. En av dem fanns inte att köpa för en månad sedan, men nu finns den igen. Den andra tog slut hos tillverkaren i oktober 2021. Jag har flera gånger sökt att få ett riktigt svar, men icke. Idag kom jag fram på ett telefon nummer och fick ett uppriktigt svar direkt. Förväntad inleverans sista mars!

Visst kommer jag med min vilja att överleva detta. Jag har rätt att tycka att det är både konstigt och tråkigt. Med andra ord: ”Vart är vi på väg i detta high tech samhälle?”


Åtgärder

Information

6 responses

4 02 2022
Husisblogg

Det är nog bara för er människor att lära er vänta för det verkar vara minst sagt svårt att få tag på komponenter nuförtiden.
Mina ägare ska byta kök och hade kontakt med sin hantverkare och fick då besked att en viss leverantör stack ut förr om åren med en väldigt bra reklamationstid. Nu är denna leverantör som alla andra, de får inte tag i delar.
Allt gôtt

4 02 2022
Matts Torebring

Jo jag vet att hela marknaden ser ut så här idag. Jag tycker ändå att mediciner borde gå under ett samhällsansvar. Du måste ju ha bränsle och olja Husis, för att du skall kunna bjuda ut dina trevliga ägare.
Det bästa

4 02 2022
Husbilen Coralen

Javisst kan man undra många gånger vart allt är på väg nånstans!
Tur vi vet då vi är ute och åker vart vi är på väg i alla fall 🙂

Trevlig Fredags–Kram

4 02 2022
Matts Torebring

Ja vi får fundera vidare i afton på svt 1, ”Vart är vi på väg?”
Blöt snökram

4 02 2022
Monica

Jo det kan man undra och när det gäller mediciner är det allvarligt. Och mycket annat också hur viktiga saker får vänta. Och alla återbud patienter får utan någon som helst förklaring.

Själv skulle jag bara ha något mer oviktigt som små öglor och en lina till det som säljs i set till tavelupphängning, speglar m m. Finns noll. Hos dem som brukar ha sa de att folk plockat i påsarna och tagit antingen öglorna eller linan så de måste ta bort dem och några nya leveranser stod inte i sikte. For vidare men lika. En småsak men ändå lite både tidsödande och irriterande.
Och att driva företag är nog tärande idag. Ni är duktiga och tålmodiga.

Trevlig helg till er önskas.

4 02 2022
Matts Torebring

Det känns som att vi är ett U land, när vi inte kan hämta ut ordinerade mediciner. På jobbet drabbas vi över en natt av kraftiga elräkningar, för att driva kyl- & frysrum samt värmepumpar. Vi har 14 företagsbilar med stora bränslekostnader. Det känns ändå skönt att vi är ett öppet land igen. Jag har bara så svårt att förstå dessa tvära kast, med energikostnader och den stora varubristen på så mycket.
Allt gott till er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: