Mycket snö & kallt i Småland

3 12 2021
Kallt om näsan att gå hem i afton.

På Svt nyheter i går kväll visades snödjupskartan upp över hela Sverige. Döm om min förvåning när den visade, att vi har mest snö i vårt landskap på flera platser. Vi som bor nära vattendrag och sjöar får även lite kallare än på andra platser i byn. På morgonen hade vi -15 grader och nu samma låga temperatur när jag gick hem i afton. Få har så trevlig gång- & cykelbana till jobbet som jag har.

Det allra bästa med kylan och snön är att veta att både lillbilen och Herden har +11 grader där de står 10 meter ut på gården. Ganska ofta kollar jag efter objudna besökare som ingen av oss gillar, men än har jag inte sett några spår av dem.

Vi önskar er alla en trevlig 2:a advent helg!


Åtgärder

Information

6 responses

3 12 2021
Husbilen Coralen

Ja då har ni kallare där nere än oss,som mest -13 här uppe!
Det räcker ju bra det med,lite vitt oxå på backen nu.
Lite kallt om näsan när vi vart ute och tränat,men man måste ju
ut ändå för att bygga upp orken igen du vet framöver!

Ha det gott/AdventsKram

3 12 2021
Matts Torebring

Ja som vi alltid brukar säga, men som sällan slår in, ”Tänk om det fick ligga kvar.” Det hände1965 då det började snöa i november och snöade oavbrutet till vårkanten. Då fanns det knappt vägar kvar att köra på ute på landsbygden.
Kvällskram

3 12 2021
Husisblogg

Ja visst, nu är det fint utanför mitt fönster. Misstänker att ägarna fått skotta snö de senaste dagarna. Apropå fin väg till arbetet så har min manlige ägare det också, förbi ett slott och sjön. Inte sällan är det också en härlig soluppgång.
Allt gôtt

3 12 2021
Matts Torebring

Den lilla tjejen sa till sin mamma, ”varför är snön så smutsig när den smälter?” Nu är den vacker hemma i trädgården, på vägen till jobbet och ute i skog och mark. Du Husis, säg till din Husse att han lägger ut några bilder på sin sjö och slottsväg.
Det bästa

16 12 2021
Jessica Jonsson

En ära att fått vara en del av detta fantastiska företag och familj! Föralltid tacksam Matts för chansen! Tack! Att fått uppleva ett företag såhär är ett minne jag tar med mig för livet. Hade ingen tanke på att gå någon annanstans!

16 12 2021
Matts Torebring

Tack Jessica för tiden hos oss. Jag önskar dig allt gott framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: