Roligare att jobba än att gå hemma

4 12 2021
Frukost lördag morgon på Torebrings

Vem kan ställa upp och jobba på lördag, frågade vi i veckan dels vår egen samt vår extrapersonal? Gensvaret ser ni på bild när Birgitta bjöd på Tomtegröt, med russin och kanel och smörgås. Flera frågade jag inte, de bara kom, inte bara själva, utan hade någon ytterligare någon med sig. Jag fick först signaler om att bara fyra personer kunde komma, men till frukost var vi hela 16 personer. Fantastiskt! Tomtefar blir nästan rörd av att se alla komma och jobba. ”Det är mycket roligare att jobba än att gå hemma,” sa en av våra medarbetare.

Jag kör truck och röjer upp i packshop.

Julen 2020 satte vi försäljningsrekord och i år har vi redan överträffat detta, så det finns knappast inga gränser på allt jobb. De flesta packade Tomtelådor och fyra personer bara packade order hela dagen, men trots detta kom de inte i fatt. Flera nyckelpersoner har varit sjuka under veckan och vi har kommit efter i packshop. Själv lastade jag med mig mina grovarbetarkläder och naturligtvis skyddsskor.

Jag fick ett truckförarbevis av vd och sedan var det full fart. Någon sa för ett antal år sedan, när jag kom ned och körde truck på lagret. ”Nu har vi fått in en bulldozer.” Jag har kört mycket och många olika truckar under livets gång. Jag hade planerat att röja undan en passa komprimerad well, plastemballage och tömma soptunnor. Jag insåg snabbt hur mycket hjälp som de behövde i packshop, så jag blev kvar där till kvällen kom.

Jag är stolt över att jag inte blev trött utan orkade köra på som vanligt. Jag körde inte bara truck, jag haltade fram 15 000 steg. Inget speciellt med det heller, om jag inte haft så fruktansvärt ont i höger höft, ned i knäet och smalbenet. På natten försöker jag delvis att sova på magen för att inte belasta mina leder. Jag fattar inte all denna värk i smalbenen. Nattetid kan det kännas det som en operation utan bedövning och jag vaknar naturligtvis. På måndag morgon ska jag träffa en sjukgymnast. Då kommer jag att kräva akut hjälp!

Som jag skrev om tidigare, tjatade jag mig till värktabletter som jag vägrats att få under sista halvåret. Bäst att läsa den enormt långa ”bruksanvisningen” tänkte jag. Jag hade fått Diclofenac mot muskelinflammation. Jag insåg att dessa var inte att leka med. Många dödsfall samt att de tar ned immunförsvaret. Vem törs gå på det i dessa pandemi tider? Jag har bara vågat att ta en tablett.


Åtgärder

Information

4 responses

5 12 2021
Rolle o Carina

Tur ni har bra personal i dessa stressiga Juletider ni har!
Nog har man gillat att jobba sedan unga år,det har man
nog bara mått bra av än om man skulle bara vart hemma!
Sen att kroppen börjat krångla är ju inget man gillat.
Men nu är det bara att träna på och blicka framåt 🙂

Ha det gott/2:a AdventsKram

5 12 2021
Matts Torebring

Ja personalen är fantastisk när der krävs något alldeles extra. ”Hälsa och arbete befordrar välstånd,” sa bonden till drängen, ”Ja för den man arbetar åt,” svarade drängen.
Vinterkram

5 12 2021
Husisblogg

Underbar personal, ,en säkert en väldigt bra ledning också. Är det en familjär stämning på arbetet så finns det säkerligen ett flertal som verkligen ställer upp när det ”krisar”.
Usch för medicin, alla har de sina biverkningar. Men är man tvungen så är man, nästan som att välja mellan två onda ting.
Allt gôtt

5 12 2021
Matts Torebring

Det är helt fantastiskt att ofta få se anställda komma och jobba ifatt under kvällar och helger, eller som nu i julruschen.

Vi har använt oss av en daglig huskur i minst 20 år, genom att dricka Äppelcidervinäger och honung på kvällarna. Det har vi slarvat med sista halvåret. Nu har vi kört igång igen, kanske kommer det att hjälpa. Jag mår i alla fall inte sämre av gårdagens hårdkörning.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: