Kom ut, det doftar julmässa

30 10 2021
Det sprids en härlig doft ute från vår skorsten.

Denna extremt tråkiga pandemi som drabbade oss alla fast på olika sätt. Det är ju bara småsaker att skriva om och att vi fick inställa alla resor till olika julmässor över södra Sverige under förra året, även alla julmässorna var nog inställda. Året innan var vi för utarbetade för att ge oss iväg efter flyttning och byggstart. Själv tycker jag att det så mysigt att komma iväg i höstrusket. Mysigast av allt är att känna dofter från alla små eldar runt om. Här hittar du många av årets julmässor. Vi kommer troligtvis inte att åka på julmässa i år heller.

Nu tände jag i spisen som jag gör oftast varje kväll. Så gick jag ut för att hämta en korg med ved. Jag vände om utanför dörren och ropade på Birgitta: ”Du måste komma ut och känna doften av julmässa” och hon sa samma sak, det doftar julmässa.

Det brinner bra i vår Murstensspis

Att elda inne är så mysigt, det blir så trivsamt och varmt och gott på alla vis. Men en liten brasa ute på gården i en eldkorg eller likande doftar så ljuvligt gott. Själva fick vi njuta av den goda doften från skorstenen.

Oftast följer en tomte eller något annat med hem.

Själv har jag mått bra idag. Vaknade vid sex tiden, bjöd Birgitta kaffe på sängen och somnade sedan om och sov till kl. 9. Helt otroligt! Sedan har jag fortsatt att arbeta med min bok. Nu korrekturläser jag efter min art director arbete.


Åtgärder

Information

4 responses

30 10 2021
Husbilen Coralen

Visst doftar det gott från vedeldningen som det gjorde förr!
Hade en kakelugn i rummet där man växte upp och där
skötte jag ofta om eldningen och det dofta så gott ute 🙂
Även så varmt och gott inne med,den höll ju värmen länge
sedan man slutat elda på kvällen,var ljummen på morgonen.
Även veden fick man lära sig att hantera med mina föräldrar
ifrån tidig ålder med,sen har det bara fortsatt i livet!
Längesen man var på julmässor nu,lockar inte lika som förr!
Bra du har piggnat på dig,bara fortsätta ta det lugnt.

Ha det gott/VedKram

30 10 2021
Matts Torebring

Jag hade också en kakelugn på mitt pojkrum men med en ”Plåtanka” som jag eldade i. På morgonen kunde jag ha det kanska kallt och bara några få plusgrader.
Kvällskram

30 10 2021
Monica

Och så grön och fin gräsmatta tänker jag på🌱, vi sått i massor på nyströsslad jord hos dotter under oktober och vad det växt fint. Så bra vi gjorde det och väldigt fint att se de nya fina stråna.
En otroligt fin julmarknad var på Julita redan förra helgen men det kändes för tidigt, blir bara en gång där för är ett jättearr. Varit där i andra sammanhang och så intressant och vackert men är en bit att åka.
Vi kanske tar ett besök på en närmare i nov men beror lite på hur det ser ut då i vårt land med allt. Men utomhus kan ju gå bra. Ser lite fram emot dem. Men vi gör som ni och har det vackert hemma, grejar lite extra nu och tacksam för det som är.
Så skönt eländet gick över för dig och ha det fortsatt sansat med jobb och ledighet blandat. Fortsatt fin helg önskas er.

30 10 2021
Matts Torebring

Precis allt annat har hållit toppkvalité i vårt sista bygge, dock inte gräsmattan. Jag väntar dem en andra gång tillbaka för att åtgärda felaktigheter.
Julita Julmarknad har vi haft med i våra planer, men som du skriver ganska långt bort även för oss. Jag tycker det är busmässigt roligt att gå på julmässa. Just nu är jag gladast att vara i livet igen.
Allt gott till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: