Ser somrigt ut men skenet bedrar

12 10 2021
Utsikt från vardagsrummet hemma

Nu när jag är hemma på eftermiddagarna för att återhämta mig, slås jag av det fantastiskt vackra vädret ute. Jag gick ut till vårt greenroom och där var det runt +27 grader och jättevarmt på golvet. Inne är det lika varmt, men ute är det bara drygt +8 grader och iskalla vindar trots nästan klarblå himmel. Skenet bedrar verkligen.

Mina två fågelbord

Jag har fyllt upp den första behållaren med nötter, trots att bäst före datum hade gått ut. Den andra stora behållaren skulle jag ha fyllt upp med solrosfrön, men det finns inga att köpa i affärerna här i byn. Det är en restvara som så mycket annat säger dom.

Jag är bara så förvånad över att inga talgoxar eller deras kompisar har hittat nötterna jag bjuder på. Jag har ju klippt bort bäst före datum. Under våren har vi ett brus av fågelkvitter, inte kan de väl ha gett sig iväg? På andra sidan gatan finns det många jättestora, gamla och döda almar. Kanske det finns bättre mat där? Innan våren kommer ska jag sätta upp ett antal röd/vita fågelholkar.


Åtgärder

Information

4 responses

12 10 2021
Husisblogg

Får hoppas att fåglarna hittar till er, men kanske de än så länge hittar mat på andra ställen. Det är så ljuvligt att höra de småfåglarna kvittra om vintern (ja alla andra årstider också).
När min manlige ägare sätter blommor på graven till hans pappa så kan han ibland bara sätta sig och lyssna på allt fågelkvitter som är på vissa kyrkogårdar.
Allt gôtt

13 10 2021
Matts Torebring

I vår sista bil kan vi välja mellan olika bakgrundsljud som fågelkvitter, en regnig dag, en brasa i kaminen, vid havet eller en uteservering. Gissa vad vi väljer? Rätt svar fågelkvitter.
Det bästa

12 10 2021
Rolle o Carina

Visst är det kyligare dagar nu att vänta,inatt blir det frost här!
Och nog kommer väl era småfåglar att hitta till ert fina bord 🙂

Ha det gott/HöstKram

13 10 2021
Matts Torebring

Ja idag var det minusgrader och nästa vitt ute. Nu kommer kanske fåglarna.
Smålandskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: