Arbetstränat tre timmar idag

11 10 2021
Jag började med att tömma mitt förra kontor.

Jag sov gott i natt, kände mig utvilad och jag ville inte vara hemma längre, efter två och en halv veckas ”sjukskrivning.” Jag kom till jobbet först kl. 8 och gick hem redan vid elva kaffedags. Stefan som är vår medarbetare sedan slutet av 90 talet har avancerat till Driftschef i vårt företag. Vad är då bättre än att han tar över mitt kontor mitt i centrum där allt händer. Jag tog en vagn och började flytta. Här har jag jag jobbat från 1997 till 2008 samt 2019 till 2021.

Tömt bokhyllan

I förgrunden alla årsredovisningar sedan 1995 – 1996 till 2020. Visst finns allt lagrat i datorn, men trots allt är det roligt att ha dokumentationen kvar på papper sedan jag startade på 80 talet. Från början hade jag både detta och mitt kontor innan vi delade av det på mitten.

Mitt ”nygamla” kontor.

Här satt jag och jobbade från 2007 till 2019 och stortrivdes hela tiden. Detta kontoret tror jag blir min lycka, för nu är jag borta från ”bruset” och Stefan har tagit över flera av mina tyngsta uppgifter. Nu ska jag lägga stressen på hyllan.

Skorstenen på ovan bild finns i mitt förra kontor. Arkivbild från 1996

Skorstenen på arkivbilden från 1996 ser ni i mitt kontor nedan där jag sitter där den gamla spånsilon fanns, innan vi tog bort den 2007. Idag fyller skorstenen ingen funktion.

En ny enkel besöksgrupp

När jag flyttat tillbaka idag, efter att ha ”tagit flera pausar,” firade jag med elvakaffe och en kokosbulle. I morgon hoppas jag att jag är frisk, kan jobba och få ordning på allt.

Orienteringstavla

Vi köpte ett rivningsobjekt 1996, rustade det 1997, byggt till 2002, 2007, 2011, 2017, köpt till och rivit fyra grannfastigheter samt investerat många miljoner under årens lopp.


Åtgärder

Information

6 responses

11 10 2021
Monica

Företag och sjukvård är väldigt lika. Allt arkiveras och att lita på enbart datasystem går inte. Finns enorma arkiv där personal går i underjorden på helt enskilda platser. Inte vid sjukhusen. All läkemedelsforskning lika. Jag började inom ett speciellt forskningsområde innan 2000 och såg alla pärmsystem som bara den ursprunglige professorn hade koll på. Jag tog tag i det och gjorde allt färgmässigt, de röda pärmarna mest akuta med pågående försök och som nu alla forskare ryckte åt sig. Blå minns jag fick vara det mer vilande och sen hade jag andra färger i olika system. Professorn tyckte det blev fantastiskt😊och själv var jag nöjd, allt gick snabbt och lätt att hitta och alla fick bra koll.
Lite tankar som kom upp när jag såg ditt arkiv. Ha det så bra och ta det lugnt.

12 10 2021
Matts Torebring

Du och jag som varit med om en så otroligt stor teknisk utveckling under bara någon microsekund av tiden på jorden har gjort allt det som du beskriver. Allt det du och jag har gjort genom åren tillbaka ryms idag på ett mirochips. Alla mina medarbetare svarar bara idag, ”Släng pärmen, jag har det i datorn.” I mitt fall årsredovisningar och i ditt fall forskning måste sparas under tid.
Det bästa.

11 10 2021
Husisblogg

Likadant som min manlige ägare gör på sitt arbete, vart tog det papperslösa samhället vägen…
Ta det nu bara lugnt och stressa inte tillbaka.
Allt gôtt

12 10 2021
Matts Torebring

Dina ägare har nog inte bara sparat köpehandlingen när du blev en i familjen, utan samma krav ställs av andra på dokumentation både i data och i verifikationer. Idag har vi ett tråkigt dokumentationssamhälle.
Det bästa

12 10 2021
Husbilen Coralen

Visst kan det vara bra att lite dokumenterat i pärmar oxå!

Ha det gott o ta det lugnt/SolKram

12 10 2021
Matts Torebring

Visst är det bra med en pärm också ibland. Alla sökfunktioner i ett dataprogram är inte alltid bra.
Solkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: