Hemmalördag

18 09 2021
Birgitta har pysslat och städat inne.

Till nästa helg får vi ett efterlängtat besök, min svägerska Maria i Örebro och min lillasyster Eira i Sala. Vi är kända för att hålla ordning och reda både inne och ute, så idag var det hemmalördag med städ inne och ute.

Birgitta har dammsugt, dammat och torkat alla golv och det finns inte en sak utan att hon har lyft på. Min äldste bror och svägerska var senast hemma hos oss, när jag fyllde 60 för 14 år sedan. Sedan kom sjukdom, dödsfall och pandemi emellan. Vi har däremot hälsat på vår kära Maria hemma i Örebro flera gånger. Vad jag har saknat min bror under de sista årens byggen, det är tungt att han inte finns kvar, vi hade haft så mycket att samtala om.

Vy över vårt boende. Foto Mikael Marbenius.

”Äntligen” kom en traktor från kommunen i veckan, med slåtterkross och gjorde fint på vägrenarna. Naturligtvis är det jobbigt gå ur maskinen och göra det färdigt, så jag klippte runt elstolparna utmed gatan vid vår hustomt och lite till.

Vi har en stor tomt på cirka 1600 m2, utöver detta har vi kanska mycket kommunal mark som vi håller rent och snyggt på. Flygfotot ovan skickade jag in till kommunens tjänstemän med frågan om jag fick sätta upp fågelholkar i träden och röja bort allt sly så vi ser sjön. Jag fick ett Ja till detta med vändande post, men jag är inte där än.

Vår gränsplantering mot sjön.

Alla trädgårdsytor är anlagda för att ge minsta skötsel, cirka två timmar i månaden tar det. På bilden ovan gick jag lös med min motordrivna Huskvarna grästrimmer och toppade ned det höga gräset närmast vår tomt.

Den sista trekanden ned mot sjön.

Jag tänkte börja med att få bort allt sjögräs och det gick jättebra med min grästrimmer. Inne i detta sjögräs står också en massa sly och då ryker snöret av på trimmern efter en stund. Så nu står jag inför att be en skogshuggare om hjälp eller att köpa en egen röjsåg?

Ps. Så här såg marken ut när jag började avverka skogen på tomten. Inte underligt att jag trillade, rullade, fastnade i taggtråd och snurrade runt i denna vegetation. Nu ska det bort så vi ser sjön.


Åtgärder

Information

3 responses

18 09 2021
Rolle o Carina

Ja ni ser,ni trivs så bra att ni inte behöver åka ut så mycket!
Tomter behövs ju såklart hållas efter för det ska va snyggt.

MålarKram

18 09 2021
Matts Torebring

Det var ett klokt svar!
Smålandskram

18 09 2021
Husisblogg

Ni har gjort helt rätt med ert nya hus, gjort det så lättskött som det går.
Allt gôtt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: