Idag skulle jag ha kört hem veden…

11 09 2021
Höstplantering

Idag ska jag köra hem ett par lass ved, när du korrekturläser min bok, sa jag till Birgitta. Nej sa Birgitta, du ska vila dig och ta det lugnt. Hon har sett hur trött jag varit sista tiden. Birgitta säger inte alltid så mycket, men det hon säger är oftast bra och genomtänkt. Jag lyssnade och gjorde som hon sa… det var inte svårt att lyda.

Men lite småpyssel gjorde jag ändå, planterade en fin ljungbukett till entrén och….

Rent och snyggt på ladugårdsbacken.

Jag flyttade Toreman så nu får han gå runt knuten för att komma hem. Innan stod han på långsidan och visade upp hela baken in mot vardagsrummet, det gillade jag inte.

Toreman har flyttat runt knuten

Detta blev mycket bättre. Sedan målade den där sista listen på dörrkarmen som blev kvar sedan i somras och tvättade ur alla penslar som stått i vatten. Jag körde till Kretsloppsgården med ett fullt lass byggavfall och till slut rättade jag till en svårlåst toalettdörr.

Vår ved står under tak på jobbet.

När klockan var tolv duschade jag och intog ryggläge. Veden har stått här i två år nu och om den står kvar några veckor till det skadar ingen. Jag har sålt några pallar ved under vintern, så allt detta är inte kvar att köra hem.

Birgitta bakar.

Birgitta kom in och väckte mig vid femtiden. Nu har jag lagat middag och så har jag bakat. Jag tror att hon stulit min tidigare nästan obegränsade energi. Jag fick äppelpaj med vaniljsås till kaffe på maten. Nu sitter hon och korrekturläser 430 sidor till min bok…

Det blev en bra dag utan att jobba en massa.

Så skönt att vara utvilad när kvällen kommer och inte vara dödstrött.


Åtgärder

Information

6 responses

11 09 2021
Husbilen Coralen

Tur du har en klok fru som säger ifrån när du är jobbsugen 🙂
Veden hinner nog komma hem till Torebrings ändå framöver!

Ha det gott/RegnKram

11 09 2021
Matts Torebring

Ja det är så sant, veden står kvar och jag känner mig inte uttröttad.
Sebsommarkram

11 09 2021
Husisblogg

Vad härligt att Birgitta säger ifrån, och klok vet vi alla att hon är.
Veden kan nog stå kvar där, kanske t o m till nästa vinter om det inte blir tid att köra hem allt iår.
Nu har ni ordnat med parkering till alla era fordon, sist ut var Toreman att få rätt parkering.
Allt gôtt

11 09 2021
Matts Torebring

Ja så klok du är, du också Husis. Nu är du välkommen att provparkera.
Det bästa.

12 09 2021
Monica

Det gjorde du rätt i och Birgitta så klok. Och ta tid att njuta av allt det vackra. Nu fick jag inspiration att plantera några ljung. Och i år är rönnbären något alldeles otroligt vackra och stora, så fina mot en klarblå himmel så jag riktigt hajar till på promenaden. Härligt höstväder också för bara lite regn här då och då. Ha det fortsatt fint och bra och lyssna på Birgitta.
Och tänkte på att det är otroligt mycket arbete förutom allt annat med din bok men förstår du vill få klart allt nu. Hoppas det blir riktigt bra alltsammans efter allt jobb du och Birgitta också lagt ned.

12 09 2021
Matts Torebring

Tack, visst har både du och Birgitta rätt. Men faktum är jag alltid haft något otyg för mig genom om livet på varje lördag. Det är därför jag aldrig hunnit på på en fotbollsmatch till exempel.
Det känns bra att jag fick skriva om boken även om jag bävade i början. Nu kommer den att bli läsvärd för många.
Allt gott till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: