Mörka moln på himlen…

26 07 2021

I kväll är det mörka moln som kommer upp på himlen. Först lovade SMHI 17 mm regn i Aneby i morgon, nu har de sänkt prognosen till 6 mm. Yr.no lovar närmare 50 mm. Hoppas på det senare, men inte allt på en gång. Bilden visar norra delen av Anebysjön. Utloppet har jag en meter bakom mig.

Vår gräsmatta har inte blivit gul än, men den är inte bra heller. Så skönt att alla 160 buskarna och fyra fruktträd, som jag planterat, har klarat sig denna torra sommar. Jag vattnade till en del, innan vi for på vår semester. Ikväll hann jag olja in sista gaveln på boden, efter att jag hämtat mera färg. När jag kom till Huskvarna i eftermiddag, var det hela + 31 grader. Jag som trodde att Vättern skulle ge svalka.


Åtgärder

Information

8 responses

26 07 2021
Monica

Solen skiner här mellan slöjmolnen, tror inte det blir något av det utlovade regnet men saknar det enormt. Vi varit i Sörmland och haft det fint men hett. Men där det finns träd som skuggar och sjöar som svalkar är det fint i naturen ändå. Uträttade lite ärenden i en småstad och det kändes som det kokade mellan husen.
Tänkte på så fin er häck är på ett foto, skönt den klarar sig bra och den söker sig nedåt verkar det som.
Ja jag är evinnerligt trött på detta enformiga väder och vi får se, hela naturen behöver vatten. Ta hand om er.

26 07 2021
Matts Torebring

Skuggande träd, vatten som svalkar, det låter bättre och mer naturligt, än en en kylande AC. Jag har inte heller mått bra av värmen. Märkligt olika bud mellan SMHI och yr.no. Det blir spännande att se vem som kommer närmast.

I Italien mötte vi ett år en bankman från Göteborg. Han hade en syster som bodde nära Rimini, där vi också var. Före resan till Italien hade han talat med sin syster: ”Kom inte ned till detta helvete”, hade han fått som råd. Så blir det säkert med för mycket av det goda.
Allt gott till er.

26 07 2021
Husisblogg

Min manlige ägare läste i dagens DN att Stockholm hade fått 77% mindre regn än en genomsnittlig månad i juli. Det är nog likadant överallt, tyvärr. Regn behövs men hoppas att det kan komma lite lagom så den torra marken kan ta emot allt.
Allt gôtt

27 07 2021
Matts Torebring

Vi har fått 80 mm regn i juli månad och det är vi jätteglada över.
Det bästa

27 07 2021
Monica

Vi har 30 plus idag på fm och kollade nu vårt område i storstadens tätort och vi har fått noll mm regn i juli. Var något litet en dag minns jag men det gav inget utslag i mätstationen som rapporterar. Är märkligt och vi får se om det blir något kommande dagar, hoppas gör vi.
Ser ju att kungen sitter med sin berömda sopsäck igen på Ölandskonsert😄så det verkar ju regna här och där.

27 07 2021
Matts Torebring

När jag tittade ut genom kontorsentrén på förmiddagen, kändes det som tropisk värme ute och med en luftfuktighet nära 100 %.Vi har fått 80 mm regn i juli månad och det är vi jätteglada över. Den berömda sopsäcken visste jag inte om, men jag förstår.
Det bästa till er.

27 07 2021
Rolle o Carina

Här bara Sol o Värme,riktig svensk sommar som det var förr!

BadKramar

27 07 2021
Matts Torebring

Vad roligt att ni har det bra, det blir vi glada över.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: