Solsegel i greenroom

21 07 2021

Under riktigt soliga dagar, har vi fått sitta på våra altaner på väster eller mot öster. Det har varit upp emot +45 grader eller mera, ute i greenroom på kvällarna när vi kommer hem. Det har inte blivit lika varmt, sedan vi öppnade två fönster i väggarna, samt två automatiska takfönster, som är öppna under dagtid, men stänger automatiskt när det blir kallare på kvällen.

I söndags var vi till Hullaryds Handelsträdgård, som är öppen dygnet runt, genom Swich betalning ute i trädgården. Där hade de spänt upp ett solsegel över växterna, och det kändes svalkande. Jag åkte hem och googlade och hittade ett helt skräddarsytt solsegen på Fyndiq som passade perfekt för oss.

Hos vår nära granne, Höglandsvillans Byggbutik, hittade jag dessa som jag tänkte skruva fast i plåtarna uppe vid taket. Trots helt nya proffsborr, blev det bara ett litet märke efter borret. Men snälla nån vad är det för material?

Jag köpte även skruvhakar som jag skulle fäst i skruvöglorna. Dessa kunde jag märkligt nog skruva fast i plåten på några få sekunder. Taket var som sytt för vårt greenroom och inga snören krävdes i hörnen. Nu hoppas vi på att det gör nytta.Tidigare har vi haft ett parasoll, men det funkar inte, när solen flyttar på sig hela tiden. Flera campingar ute i Europa har haft solsgel över campingtomterna.


Åtgärder

Information

4 responses

21 07 2021
Husisblogg

Låter som en bra lösning och hoppas att det kommer fungera.
Allt gôtt

21 07 2021
Matts Torebring

Ja det hoppas vi. Det känns som att det fanns ett mycket stort utbud, så det är säkert effektivt och omtyckt.
Det bästa

22 07 2021
JoY

Det förstår jag att ni behöver, blir ju som bastu i ett glashus. Vi har både tyg i taket och jalusigardiner på ett par av sidor.

22 07 2021
Matts Torebring

När vårsolen kommer i februari är det underbart att kunna sitta ute, men nu blir det stekhett när det är 25- 30 grader ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: