Slutbesked byggnad

10 07 2021

Slutbesked och godkännande av mitt sista bygge, har kommit från kommunen. Nu får jag ta byggnaden i bruk. Det gjorde jag idag på fullt allvar. Jag hade tidigare byggt ett Greenroom på 16 m2 och då får jag inte uppföra en byggnad till utan bygglov. (Attefallshus 16 m2) Jag har skrivit tidigare om alla mina projekt under första halvåret, totalt 25 styck, nu har jag bara två kvar. Måla utvändigt och köra hem tio pallar med ved.

När jag är klar med detta, ligger ändå en fundering kvar, en aluminiumbåt med en mindre motor…

Inrett & klart.

Idag började jag med att skruva upp konsoller på långväggen. Nu kan jag bara öppna dörren och hämta allt smidigt och bra. Jag har lite byggvirke uppstaplat på väggen, kap- & kyvsåg, trimmer, gräsklippare, den stora snöslungan, skottkärra , konstgödsel- / saltspridare med mera.

Vårt vedförråd

Här har jag redan lastat in en nästan full pall med ved, samt en pall med spillved från bygget. Jag beräknar att jag får plats med minst tio pallar till. Om jag eldar varje kväll i vår murstenspis, eldar jag upp en pall ved om året. Veden lastar jag på lastkajen på jobbet och backar ända fram till dörren och plockar in. Att bygga enkelt och praktiskt är min ledstjärna i alla byggen.


Åtgärder

Information

5 responses

10 07 2021
Husisblogg

Det blev både snyggt och praktiskt. Tänk vad skönt att ni ändå fick ett ja från Aneby kommun till slut.
Allt gôtt

10 07 2021
Matts Torebring

Tack, visst blev det rätt rakt igenom. Jag har haft med detta i mina funderingar, under hela bygget. Var, när hur? Detta blev vi verkligen nöjda med.
Det bästa.

10 07 2021
Rolle o Carina

Visst blev det fint med boden,men du kör väl in bara torr ved?
Det torkar ju annars dåligt i täta boden,men det har nog en
före detta ”Skogshuggare” Matts full koll på antar jag!
Skönt för er med det mesta klart med alla byggen nu,eller?

Ha det gott/SommarKram

11 07 2021
Matts Torebring

Veden torkade ute hela sommaren 2016 och har sedan legat inne till hösten 2019. Efter detta lagrad på pall ute, under tak tak till carport på jobbet. Det måste väl räcka? Men en fuktmätare vore nog bra att ha. Naturligtvis har jag en stor ventil i boden.
Sommarkram.

20 01 2022
attefallshus

attefallshus

Slutbesked byggnad | Matts Torebring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: