Från Vingåker till Sikargården

7 07 2021
Vår vän i Vingåker

Året var 1976 på Löttorps Camping på Öland. Titta, sa Barbro, till sin man Ove, där kommer det en man som kör lastbil, precis som du Ove, det syns på honom. Vi hinner knappt stanna bilen förrän Ove & Barbro kommer fram och hejar. Vi höll sedan ihop under många år på Löttorp, sedan har vi sporadiskt hälsat på hos varandra och har hållit en gles kontakt under alla åren som gått.

Idag, 45 år senare, stannar vi till hos Ove (nu 83) i Vingåker. Han har bott i samma villa i 51 år. Midsommaren för 6 år sedan sa Barbro till sin man, ”jag känner mig så trött”. Efter den helgen tog de kontakt med läkare. I augusti, en och en halv månad senare, fick Barbro flytta hem. Hon hade drabbats av lungcancer. Vi lider med dig Ove, det går inte sätta ord på saknaden.

Oj, oj sa vi, när vi såg alla prydnadssaker och ett helt uppyntat hem. Allt står kvar på sin plats som Barbro lämnade det, sa Ove, jag har inte rört någonting. Här har jag suttit och gråtit i timmar i min ensamhet, sa Ove. Vi hade med oss jordgubbstårta och en påse bullar, drack kaffe och samtalade i flera timmar. När vi till sist gav oss iväg sa Ove, ”Nu ska jag åka ned till kyrkogården och berätta för Barbro, att Birgitta & Matts har hälsat på mig”. Ove var så glad över vårt besök.

Vi kom till Vingåker efter lunch igår. Idag ett dygn senare, har vi gjort ytterligare ett dyrt besök på Vingåker Factory Outlet. Jag känner att jag behärskar hela byn nu utan problem. Att allt blev så tokigt igår, var att adressen gick till baksidan och ankommande gods och där fanns bara en liten, liten skylt. Nu är det historia, nu hittar jag.

Vår ställplats på Sikargården

Vi har talat om att komma hem tidigast under torsdagen. Därför letade vi återigen i Appen Ställplatser. Denna gången hamnade vi på Sikargården, ett par mil norr om Norrköping. Här har vi köpt en plats med Tystnad.

Sikargården är en lägergård med bostäder och bad

En mycket vänlig och pratsam dam tar emot oss och hälsar oss välkomna. Här kommer vi att sova gott i natt. Passa på att bada, sa värden, det är jättevarmt i vattnet.

Orienteringstavla

Nu hoppas jag att få sätta punkt för alla småvägar för flera år framåt. Dessa småvägar har pinat ut mig i år. Nu har vi ett litet stycke motorväg hem att trösta oss med.


Åtgärder

Information

6 responses

7 07 2021
Nils-Åke Hansson

Ställplats på Sikargården var vi upp till Birgitta och jag på väg till Bie.
Hoppas ni har haft bra väder på resan.

7 07 2021
Matts Torebring

Detta känns mest som en plats att övernatta en natt på. Skönt med tystnaden och grönskan runt om. Två nätter i rad har vi haft mycket regn, men vackert på dagarna.
Allt gott.

7 07 2021
Husisblogg

Vad glädjande att kunna glädja en annan person så mycket som ni gjorde. Det blir riktigt varmt i hjärtat hos mina ägare, så omtänksamt.
Tack för vi fått följa med på er resa genom en del av Sverige även detta år!
Allt gôtt

7 07 2021
Matts Torebring

Det är en av mina dagliga önskningar i livet, att få dela med sig lite glädje, när vi själva fått ta emot så mycket av det goda. Livet är hårt och tufft många gånger. Tack själv för att du delar livet med oss varje dag.
Allt Gott.

8 07 2021
Rolle o Carina

Trevligt att få träffa en gammal vän som tyvärr blivit ensam på äldre
dagar,visst är livet tufft när sjukdomarna slår till!
Fint ställe ni hitta att övernatta på,fler såna ställen behövs ju!

Ha det gott på er hemresa/SommarKram

8 07 2021
Matts Torebring

Visst är livet tufft många gånger. Då är det roligt att kunna glädja någon genom ett besök.
Ställplatsen var det ingen snits på och vägen in var smal, utan möjlighet att mötas. Pris 250 kr för el & soptunna. Det finns bättre ställplatser.
Sommarkarm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: