Hur svårt kan det vara att hitta

6 07 2021

Det blev extra mycket småvägar idag också. Avfärd från Ställplatsen på Musiegatan, Sala och till målet som var Factory Outlet i Vingåker. Det kan väl inte vara svårt att hitta detta, dessutom i lilla Vingåker, det finns säkert stora skyltar. Vår standard monterade GPS i husbilen (Blaupunkt Alpine) är för lastbil och är inte heller enkel. Möjligheterna att söka är begränsade. Vi körde runt en halvtimma, trots att gatuadressen var inmatad, inte en enda vägvisare och åter igen blev det den enkla iPhone som löste allt åt oss.

Oj vad megastort det var när vi kom in. Birgittas korg var tom länge, samma problem igen, fast nu var det att hitta rätt storlek. Jag gillar att vara med och ”klä upp Birgitta” och så mycket snygga kläder det fanns. Fast hur vi än letade, var storlekarna alldeles för små för att passa.

Jag drog mig till minnes att vid Badhuset skulle det finnas några få ställplatser. Därifrån och till Factory Oulet är det ett kort gångavstånd. Återigen, hur hittar man? Skylten till Badhuset sitter 10 meter ned på den enkelriktade gatan. Vi kom körandes från motsatta hållet och kunde inte se skylten alls. Min iPhone löste detta också.

Herden fick till slut sin ställplats, i mitten av bilden längst ut till höger, bakom Badhuset. Sex elplatser och ingen avgift. Det sista gillar vi, en enkel ställplats och en elstolpe, mer behöver inte vi.

Orienteringstavla dagens etapp.

Denna semestern känns nästan delvis förstörd, av att det blev så mycket småvägar. Det är minst sagt tröttsamt att sitta på spänn, vid mötet med långtradare på jättesmala vägar.


Åtgärder

Information

6 responses

6 07 2021
Husisblogg

Nu är ni bara någon dag hemifrån ser det ut som.
Min manlige ägare har gjort som er, har enbart padda eller iPhone som GPS och det brukar gå bra. Min GPS använder de i stort sett aldrig numera.
Låter som en perfekt ställplats. Elen kan jag dock vara utan för nästan allt som finns hos mig laddas med 12V och det finns i överflöd dessa dagar. När tandborsten ska laddas, ja då får invertera göra sitt.
Allt gôtt

6 07 2021
Matts Torebring

Ja det stämmer, knappt tjugo mil kvar, så är vi hemma. Birgitta använder sin iPad för att vara med på kartan. Rätt vad det är lägger hon undan den, nu är den ute i skogen och far igen, säger hon.
Det är gott att ha AC på i bilen, när tempen stigit till +35, då räcker det inte inverter.
Det bästa

6 07 2021
Rolle o Carina

Kan vara trevligt att ibland besöka såna butiker,fast inte i dessa tider!
Nu är det nog bäst att hålla sig därifrån ett tag till!
Finns mycket på nätet att beställa hem,vi har gjort det emellanåt!
Visst är det ju bra med såna ställplatser nära centrum oxå.

Ha det gott/SolKramar

6 07 2021
Matts Torebring

Vi har faktiskt nästan rört oss som vanligt i sommar. De flesta middagsmålen har vi ätit ute, så även idag. Nu har det varit ett sådant uppstämt behov av god mat, inta en god öl till maten och utan att behöva köra bil.
Sommarkram

7 07 2021
FREEDOMtravel

För oss funkar GPS:en på mobilen mycket bättre än bilens GPS. Å andra sidan drar mobilen mycket ström då, och så kan man inte använda den till annat samtidigt … Men ibland måste vi ta till den för att hitta!!

7 07 2021
Matts Torebring

Tack för att ni delar er erfarenhet. Ibland kan man få känslan av att man är gammal och dum i huvudet. Nu vet jag bättre. Man måste bara tänka på att man har den i riktning norr, speciellt när man är ute och går med den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: