Idag regn och snart snö?

10 08 2019
Vår tomt nästan färdig röjd

Jag följde SMHI, som lovade uppehållsväder till kl 10. Regnet kom redan halv åtta. Jag var ute tidigt på tomten, för att röja klart. Jag jobbade på och till slut, när alla träden var nere, nästan mejade jag ned alla sly med motorsågen. Så stannade sågen (Huskvarna) och jag fällde upp hörselskydden.

Men OJ, vad det regnade. Det lät som en hagelskur mot hjälmen. Jag rätade på mig och kände hur vattnet forsade ned ut efter ryggen, genom kalsingarna, genom byxbenen och ned i skorna.. Sågen startade inte mera, så det var bara att lämna ett litet hörne kvar och köra hem.

I vissa länder i Europa får man inte köra bil i strumplästen. Jag fick ta av mig byxorna och köra i kalsingarna hem. Det borde väl vara tillåtet, eller vad tror ni? Tur att jag hade jobbarbilen, för hela stolen var blöt i sitsen, när jag var hemma.

Flytt & garagetömning

När jag återhämtat mig, började jag tömma garaget. Oj vad vad mycket bråte jag har samlat på mig under 29 år i huset. Det mesta mellanlagrar jag på jobbet, flera lass har gått till Erikshjälpen Second hand, mycket till brännbart, till skrot- och träåtervinning.

Jag lastar med snöslungan, men lämnar kvar snösläde och snöskyffel, tänkte jag. För det kan väl inte bli snö före första november, när vi skall ha lämnat huset?


Åtgärder

Information

6 responses

10 08 2019
Rolle o Carina

Ja regnet kom här med på eftermiddagen,det behövs ju oxå!
Däremot får då snön dröja hela året ut 🤪🤪

RegnKram

10 08 2019
Matts Torebring

Ja så brukar jag skriva till dig, när du klagar högljutt på nederbörden.
En blöt kram

10 08 2019
Nils-Åke Hansson

Här hat jag tömt 39 + 8 mm idag det har regnat massor. Nu kan du snart ta dit grävaren och forma grunden . Ser så fin ut på kortet

10 08 2019
Matts Torebring

Så mycket fick vi nog inte, men hu vad blöt jag vart. Min byggare står och väntar på bygglovet den 21 aug.

11 08 2019
Husisblogg

Ja regn behövs det i alla vattentäckter. Men vintern och snön tycker nog ägarna att den kan infinna sig lagom till julen.

11 08 2019
Matts Torebring

Jag håller med, vi beställer lite snö lagom till julafton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: