Idag reste vi tvärs över Norrland

27 06 2021

Jag stannar gärna en vecka till här på ställplatsen i Klövsjö, sa Birgitta, innan vi somnade i går kväll. Vi vaknade till ett kraftigt ihållande regn och då började även jag fundera på om vi ens kunde tömma och fylla vatten, innan vi skulle ge oss iväg. Solen sken upp efter att vi ätit frukost och jag gick till receptionen för att återlämna nyckeln till elstolpen och sa: ”Det känns vemodigt att säga hej då, ni har varit så trevliga och vi har stortrivts, men nu måste vi åka”.

Vi bara körde av vägen för att förmiddagsfika och råkade hamna på en av de mest påkostade rastplatser vi stannat vid på länge. Ett stort antal sittplaster helt under tak, flera olika planteringar samt en fin grillplats. Stora skyltar: Camping Förbjuden!

Här sitter Birgitta vid ett bord omgärdat av olika planteringar.

Vi har blivit så bekväma av oss, att när vi stannar till minst ett par nätter, då vill vi ha el. I annat fall skulle vår inverter få stå på nästan dygnet runt. Två mobiler skall laddas, två datorer, två cyklar, min rakapparat, all elektronik stjäl massor av amp. och mina hörapparater. De senare laddar under hela natten. Att använda en inverter så mycket, tar slut på batterierna. Därför letade vi upp en lite mindre plats att stanna på, som heter Vivstavarvstjärns Camping i Timrå.

Orienteringstavla

Mycket lite trafik och bra väg idag


Åtgärder

Information

8 responses

27 06 2021
Lena Nordin

Hej, när ni ändå är på resa norrut, stanna gärna till på Sandslån, ovanför Kramfors. en helt underbar plats, där det var timmerflottnig förut. Man kan låna en båt på Bk flottaren o fara över till Box whiskydestilleri, numera High coast whisky i Marieberg, med restaurang o guidning. Hälsningar från en trogen läsare av er blogg Lena Nordin som bor ett par mil från Sandslån. Ha en bra semesterresa o sköt om varandra.

27 06 2021
Matts Torebring

Hej Lena! Vad kul att du följer min blogg trots ”avståndet.” Tack för ditt tips! Detta är det längsta vi kommer norrut denna gången. Vi vänder hemåt nu efter detta stoppet. Allt gott till er.

27 06 2021
Nils-Åke Hansson

Har ni mycket mygg?

27 06 2021
Matts Torebring

På sex dagar i Klövsjö såg jag två myggor och ingen knott. Här i Timrå har jag inga myggor sett.

27 06 2021
Husisblogg

En lagom dagsetapp ni tog er för. Mot havet, då trivs nog HERDEN bra också, att få stå vid havet.
Allt gôtt

27 06 2021
Matts Torebring

Inte likt oss att köra så lite på en enda dag, det är skönt att ta det lugnt. Vi kommer att närma oss havet mera.
Det bästa.

28 06 2021
Rolle o Carina

Finns det såna fina rastplatser på er väg norröver,härligt!

Hälsningar fr Bobilen/SommarKram

28 06 2021
Matts Torebring

Fast skyltarna var stora: ”Camping Förbjuden!” Ni borde kunna stanna bilen och sova över, då har ni inte parkerat, så länge ni är kvar i bilen. Det fick jag lära mig när jag tog körkort. Parkerar bilen sker när ni lämnar den!
Vem har rätt?
Timrå kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: