Tillsyn före körning

10 06 2021

När jag gjorde lumpen på Ing 2 för drygt 50 år sedan, skulle allt ses till på traktor och kärra, innan vi fick köra iväg. Tillsyn före körning hette det på den tiden, men är minst lika viktigt idag, när semesterresan står för dörren.

Jag började med att kantklippa gräset. Oj vad tomten var stor. Jag stegade till 200 steg med gränsplanteringen. Totalt har vi planterat 160 gröna växter runt hela vår tomt med 1,25 meters avstånd. Inte underligt att det blev 200 steg runt hela tomten.

Jag fick hjälp ikväll med att montera hängrännor på vårt nya Attefallshus.

För mer än ett år sedan, när jag städade upp det sista efter bygget, sparade jag ett par plankstumpar. Dessa kommer att passa bra till för en bra entré i bussen, när vi lastar inne i garaget, tänkte jag. Det går inte att backa helt tajt med ”perongen”.

Nu har jag fyllt vatten, kollat olja i motorn samt fyllt på lite, fyllt spolarvätska, fyllt AD Blue, diesel samt kollat alla lastutrymmen, men allt ligger kvar sedan förra semestern, bara våra kläder att lasta.

I år stressar vi inte iväg efter jobbet på fredagskvällen, som vi gjort under alla år. Vi har till och med bjudit in gäster på lunch på lördag som vi aldrig träffat, men bara sett på tv ett antal gånger. Det blir en ”slow starter” på semestern i år.


Åtgärder

Information

8 responses

10 06 2021
Husisblogg

Den där dagliga tillsynen min manlige ägare lärde sig i ’lumpen” fortsätter han med även med mig. Han gör precis som du gjort idag. Han gör även likadant efter turen, fast då går han bara en runda runt mig så inget hänt. Likaså tar han rundan runt mig innan han kör om jag stått någonstans.
Så lugna är nog inte mina ägare då de får semester..
Allt gôtt

11 06 2021
Matts Torebring

Jag slarvar nog lite med att alltid kolla alla lysen innan vi startar, däremot har jag nog aldrig ställt in Herden smutsig efter färd.
Det bästa!

11 06 2021
Nils-Åke Hansson

Man har en bra känsla när man vet att allt är i sin ordning när man lämnar för semestern. Ja som pensionär har jag fåt mot hug när ja säjer att ja ska på semester.
Men ha nu en trevlig resa!

11 06 2021
Matts Torebring

Tack, Det är klart att du skall säga att du åker på semester, annars glömmer du lätt bort hur du hade det förr.
Det bästa

11 06 2021
Monica

Önskar er en jättefin semester i vårt vackra sommarsverige med sommarväder som kanske innebär en regnskur då och då men mest solsken, och att ni får njuta och vila ut också. Trevlig resa och ha det så gott och bra på alla sätt.

11 06 2021
Matts Torebring

Tack, tack vi har bestämt att ha det bra. Det ska bli spännande att komma till ”tystnaden”. Den bästa sommar till er också.

11 06 2021
Rolle o Carina

Ja det har man gjort många gånger,både i jobb och när man körde
åt min bror mycket på 80-90 talet med Container bilar!
Nu sitter det även i på vår Bobil innan färden börjar 🙂

Ha det gott på er semester norrut/BobilsKramar

11 06 2021
Matts Torebring

Tack, Ja i morgon lättar vi nog ankar. Inget bestämt än var vi stannar, vi ska ta det lugnt i år.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: