Sa du ja eller sa du nej?

24 05 2021
Audionommottagningen i Nässjö

Säkert har jag skrivit tidigare om mina besök på Audionommottagningen i Nässjö. Jag skulle ha varit där, redan för ett år sedan och justerat upp mina hörapparater. På grund av pandemin och ett alltid överfullt väntrum där, har jag inte velat gå dit.

Vissa röster hör jag allt vad de säger, andra inte alls, så jag önskade att få skruva upp dem lite. Min Birgitta och Niklas är inte alltid enkelt att höra. Det blir inte bättre hemma, där vi har stengolv och trätak. Oftast får jag fråga Birgitta, ”Sa du ja eller nej? Eller när någon annan talar otydligt, tittar jag bara på Birgitta om hon är med, så tolkar hon år mig.

Jag har ju kört motorsåg mest varje dag i nio år, men alltid varit noga med hörselskydd. Däremot hade jag ett headset till den fasta telefonen i början av 2000 talet. Ibland glömde jag lyfta bort luren från örat, när den ringde upp. Uppringningssignalerna förstörde min hörsel. Tonerna var för höga enligt mätningar som vår skyddsingenjör gjorde.


Åtgärder

Information

4 responses

24 05 2021
Rolle o Carina

Ja hörseln har man vart rädd om tack och lov i bullriga miljöer!
Från man jobba i skogen,bullriga maskiner och fabriksbuller.
Har man inte haft kåpor på sig har man känt sig oklädd!
Än så länge har jag normal hörsel tack och lov,hoppas att det
fortsätter lika framöver,men man vet ju aldrig!

Ha det gott/VårKram

24 05 2021
Matts Torebring

Ja visst är det tråkigt att inte höra fullt ut vad man önskar. Man lär sig att leva med allt. Var rädd om det du har.
Måndagskram

24 05 2021
Husisblogg

Tråkigt att tappat hörseln på det viset. Men samtidigt så bra att det med relativt enkla hjälpmedel kan hjälpa hörselsvaga med att höra bättre.
Allt gôtt

24 05 2021
Matts Torebring

Ja det är ingen fara med mig, det finns ungdomar i tjugo årsåldern som förlorat sin hörsel. Jag är priviligerad som haft god hörsel länge i livet.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: