Slutsålt på trädgårdsväxter i år

29 04 2021
Här brukar jag handla mina växter

Eggerts Plantskola i Tyskland har haft fantastiskt fina leveranser till oss. Nu är deras webbshop delvis nedstängd (se den röda texten) på grund av stor efterfrågan. Jag har letat runt på massor av ställen i Europa men utan resultat. Nu svarade Eggerts i afton, att de skulle kunna skicka till mig trots allt. Hos Eggerts kostar en Taxus Baccata Repandens 16,90 €. Hos Plantagen helt orimliga 699kr. Jag skall plantera 36 styck.

Pantagens pris

Hos Plantagen skulle det kosta en förmögenhet och då får det vara så länge.


Åtgärder

Information

7 responses

29 04 2021
Husisblogg

Oj, det var verkligen en stor skillnad på att köpa i Sverige, skulle nog säga en galen skillnad.
Allt gôtt

30 04 2021
Matts Torebring

Pris efter tillgång och efterfrågan. Inte ens seriöst!
Det bästa.

30 04 2021
Rolle o Carina

Ja tänk vilken otrolig prisskillnad det ska vara mot för nätet!
Blir ju mycket pengar det som man kan göra nåt roligare för 🙂

Trevlig Valborgshelg/SolKram

30 04 2021
Matts Torebring

Ja det är rena ockerpriset. Stor efterfrågan – högt pris. Samma som med semester bränslet till bilen.
Vår kram

30 04 2021
Monica

Det har varit dels lite svårt att hitta växter i år och dessutom nästan skrattretande dyra, kollade just om krypidegran och mindes att du skrivit ett pris men såg hur det var på Plantagen och det gäller hos många.

Vi var till stor järnhandel och ute hade de mycket till trädgård, jag såg inte först allt men en dam kom med växter och tipsade om långt in i hörnorna, jag köpte mängder, glad när jag såg priserna och ännu gladare sen för killen i kassan sa: 30 % är det på allt. Maken satt i bilen och gjorde stora ögon och ännu större när han hörde priserna, är ju smålänning😄På Hemköp hos oss är en stackars växt så dyr så det är rent märkligt.

Lycka till Matts med växter och allt, vi sett oss omkring mer igen än hos de etablerade med sina fantasipriser.

En riktigt trevlig Valborg önskas🔥🌷💐🍰☕

30 04 2021
Matts Torebring

Nu fick jag till slut ordrerkännande från Eggert Tyskland i eftermiddag, efter fem, sex veckors sökande. Jätte skönt, för jag vill göra allt klart nu.Hos oss är det jag som köper gardiner och växter. Fast gardiner har vi inte längre, vi njuter av naturen genom alla våra panorama fönster. På vårt förra boende planterade jag för mycket, växterna blev för stora i den goda jorden. Nu är jag mer minimalistisk. Det blir bara en ”begränsningslinje” (Tomtgräns) samt högst fem fruktträd. 🌲🍀☀️👍
Den bästa Valborg till er!

1 06 2021
ANTIGEN TEST

ANTIGEN TEST

Slutsålt på trädgårdsväxter i år | Matts Torebring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: