Allt var inte bättre förr

19 03 2021

Flera av er misströstar kanske nu, minus sju grader idag, det var inte det som vi hoppats på på. Nu vill vi har vår, sol och vaccin till alla. Den 11 mars 1958 var det – 28 grader, när pappa med familj och djur flyttade från Marbäck till Lommaryd. Hur klarade vi detta med traktor utan hytt med värme.Bilden nedan är precis 10 år tillbaka i tiden.

Den 18 mars 2011

Så här skrev jag den 18 mars 2011 på min blogg….Döm om min förvåning när jag gläntade på rullgardinen denna fredag morgon. Mer än 30 cm ny blötsnö hade kommit under natten. Snabbt rensades garageinfarten med snöslungan. När vi backade ut vår lillbil i den oplogade gatan kom vi inte ur fläcken, så mycket snö hade vräkt ned. Åka till Böda Hamn på Öland, som vi pratat om, är nog inte att tänka på. Så blev det mildväder under dagen och gator och vägar blev ganska rena. Vi gav oss iväg vid femtiden…

PS. På den tiden var Kabe en bra husbil att äga och vi kunde lita på att allt fungerade. Helt annat blev det senare. Men för oss var detta fel bil ändå, jag får mardrömmar av att bara tänka på långbäddar. Toaletten längst bak var bra, men folien släppte lite överallt utvändigt. Typiskt!

Söndag morgon i Böda Hamn samma helg

I år väntar vi på vaccin. Om vi får vaccinet kanske dotter med familj kommer hem i påsk. Då får Herden med glädje stå kvar i värmen. Om de inte kommer hem måste vi ut och övningsköra något. De mesta platser är mot fullbelagda.

En riktigt trevlig helg till er alla!


Åtgärder

Information

7 responses

19 03 2021
Vår husbilsblogg

Tackar, önskar er detsamma, trevlig helg.

19 03 2021
Husisblogg

Ja nu vill även mina ägare ha vaccin, men de får nog vänta till efter sommaren.
Det är trevligt att titta tillbaka, ibland. Idag tittade mina ägare tillbaka och insåg att det på dagen är 12 år sedan de skrev på papperna för deras nuvarande hus. En aning större affär än att köpa mig.
Allt gôtt

19 03 2021
Matts Torebring

Det var ett fint minne att titta tillbaka på, bättre än 30 cm blötsnö.
Det bästa

19 03 2021
Rolle o Carina

Visst var rätt mycket bättre förr mot nu,du vet vad jag menar!
Tur vi har skogen och lugnet,tryggheten där än i alla fall 🙂
Och även Bobilen att ut och resa med snart,ska bli skönt.

Trevlig Helg på er/BrasKram

19 03 2021
Matts Torebring

Skogen är den samma även om kalhyggen är en aning stora.
Framtidskram

26 04 2021
Anna-K

KABE är fortfarande i en klass för sig …. Vi är så nöjda över vår KABE Royal 780 fungerar super även vintertid , vaknar inte av kyla utan jämn värme rakt igenom . Men smaken är som baken delad :))) Kvalitet är viktigt för oss och myskänslan .

26 04 2021
Matts Torebring

Det tyckte vi också fram till dess att att vi köpte årsmodell 2017. Kabe var bra så länge man inte hade noder istället för riktiga säkringar. På 450 mil och tio månader var bilen mer på verkstad än i vårt bruk. Skönt att ni kan köra med er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: