Jag stannade kvar i sängen

27 01 2021
I dag på morgonen runt kl. 7

Idag hade jag bestämt mig för att gå och hälsa på dem på jobbet och kanske vara kvar ett par timmar och jobba. Att gå ut och gå nu, det gör jag bara inte, två cm snö på hal is, är lika med livsfarligt. Jag kan ju ”Härarbeta” om jag vill, men det har inte varit några akuta saker, som jag kan göra från kontoret hemma. På rygg i sängen, känner jag ingenting som gör ont eller smärtar. Sitter jag upp och sitter lite fel, efter en minut börjar det svida i underlivet.

Mysigt hemma i andra delen av vårt hem.

När jag duschat på morgonen och Birgitta åkte till jobbet, somnade jag och sov två timmar till. Nästan otroligt. Ute är det ganska kallt, runt -11 grader, ute i garagen konstant +10 och inne konstant runt +23. Nu har jag bestämt mig för att vara hemma hela veckan och bara vila och njuta av vårt fina hus. När kvällen kommer, lägger jag mig i TV soffan vid spisen och bara njuter!


Åtgärder

Information

12 responses

27 01 2021
Nils-Åke Hansson

Riktigt kurera dig innan du hugger tag i jobbet igen. Broddar på skorna vid promenad i halka.

28 01 2021
Matts Torebring

Tack jag lyssnar och lyder med bestämdhet dina goda råd.

27 01 2021
Rolle o Carina

Det gör du rätt i,gör bara gott att vara hemma och kurera dig!
Jobbet hinner du nog vara på igen framöver skulle man tro.
Idag tog jag vilodag inne,frugan knallade ut en runda i kylan.
När hon kom hem igen så var lunchen klar,gjorde en jättegod
Chili con Carne som vi intog tillsammans,jag fick beröm! 💪
Så skönt att elda i kamin,den värmer underbart gott i huset😀

Ha det gott/BjörkvedsKram

28 01 2021
Matts Torebring

Du själv och en unik och svårslagen hustru, när det gäller inte minst i motion. Även om inte Chili con Carne är något av mina favoriter, skulle jag nog ha svalt flera talrikar efter den rundan i kylan. Du vet hur kvarnen skall dras. Framtidskramar

27 01 2021
Husisblogg

Bra val att kurera dig hemma. Arbetet kommer finnas kvar så ingen brådska dit.
Härligt att ligga framför brasan och titta och njuta av eld och värme.
Allt gott

28 01 2021
Matts Torebring

Det enda som ligger kvar denna gången är jag i sängen. Denna veckan skulle jag ha jobbat med påsken, men det tvingades Niklas ta över nu. Det är fantastiskt att få vara hemma i detta fina hem. Det bästa

27 01 2021
Monica

Mycket klokt att ta det lugnt och du har mycket att njuta av i vackra huset så veckan ut går nog bra utan att få för tråkigt. Och på sjukhusen dräller det in av brutna ben och höfter. Höfterna står cyklisterna för, man ska ju cykla i alla väder är det tänkt med mängden nya cykelbanor som anlagts men då krävs skötsel av dem också. Ha det så fint i ert fina hem och du kanske kan överraska med något hembakat🍞😏☕

28 01 2021
Matts Torebring

Efter min Sepsis under hösten, var jag i form tyckte jag efter bara tre dagar, även om kapaciteten kanske bara låg på hälften. Denna gången är det dock sex ingrepp på magen och sår som måste läka. Dessutom att bära kateter under tio dagar är inget önskvärt, även om jag hittat rutiner för detta nu. Inte enkelt att sköta hygienen på jobbet heller.
Med riktigt bra dubbdäck på cykeln, cyklade jag med sunt förnuft under flera år, till jobbet hela den halkiga perioden, varje dag tills dess att jag tröttnade och började gå istället. Nu borde alla fatta och förstå, att avlasta sjukvården och inte utsätta dem för det du beskriver.
Bakat har jag aldrig gjort, inte ens det minsta lilla. Vi har två duktiga Konditorier som blir min räddning. Allt Gott!

27 01 2021
JoY

Det låter som ett bra beslut att vara hemma.

28 01 2021
Matts Torebring

En äldre kvinna och god vän, sa till mig för många år sedan: ”Nu är det dags att du börjar tänka på dig själv”. Rådet överraskande mig, så hade jag inte tänkt innan. Nu lyssnar jag och tar till mig.

28 01 2021
Monica

Du är en riktig kämpe Matts och jag tror att det är en så bra egenskap, ja jag vet, men nu är det bra om du känner efter hur mycket återhämtning du behöver och jag tycker du är en riktig kämpe i det också i allt du gått igenom under kort tid. Men förstår att tankarna är på jobbet och att det går in i en ny hektisk period med påskens planering och det går ju inte att hitta ersättare till sådant med specialkunskaper men du är snart där igen. Önskar er allt gott och du var med i min aftonbön inför open, jag tyckte du hade det tufft med allt du drabbades av. Så bra du fick det bråcket opererat också efter alla år som jag antar du haft det, nu blir det bra men läkning får ta sin tid. Och en fin helg önskas, tror aldrig jag sett så mycket snö, var roligare när man använde den, men sån utrustning står inte framme, kanske skulle ändra på det, ta väl hand om er. Och hmm, det blev ingen bakning😊

28 01 2021
Matts Torebring

Ja nog har jag varit en kämpe i allt vad jag tagit mig för, det går inte att bestrida. ”Du ska alltid vara värst”, sa en av Birgittas goda vänninor till mig, för många år sedan. Visst är det sant, jag vill tävla i allt. Jag gör inte allt själv, ”Jag har en Vän där uppe som måste gilla mig”… Otaliga saker talar sitt tydliga språk om detta. Tack för förbön, jag har verkligen känt mig buren genom allt.
Vi Smålänningar brukar säga, ”Nollåtta” klarar inte av att ha snö. Jag gissar att ni har fullt kaos nu. De som röjer snö, vad ska de göra, när bilarna står dubbelparkerade? Vi önskar er allt gott som finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: