Inte roligt att ligga på rygg hemma

20 01 2021
Viloläge

För mig känns det här väldigt konstigt, men en nyttig lärdom. Under mina 44 år i företaget, har jag varit hemma från jobbet, absolut max tio dagar tillsammans. Inget har varit omöjligt för Matts, inga stenar i vägen för stora. Så kom hösten med Sepsis, efter ett vävnadsprov på prostata, två månader senare urinvägs inflammation, bara två dagar före planerad cancer operation. Nu har jag ny tid för operation på fredag.

Före operation är det flera prover som skall tas och andra lämnas. I måndags lämnade jag urinprov och idag ringde Länssjukhuset Ryhov och meddelade att det fanns bakterier i detta. Det kom inte som någon överraskning, då jag suttit och frusit i flera dagar, trots en extra värmefläkt på. En timma senare kunde jag hämta ut ny antibiotika. Sedan gick jag raka vägen hem till min sköna säng.

Ytterligare en lärdom fick jag på apoteket idag… Jag har fått rådet att ta mjölksyratabletter för magens skull, i samband med antibiotika. När jag rådfrågade fick jag det oväntade svaret, ta dem absolut inte samtidigt, utan en antibiotika på morgonen och en mjölksyretablett vid lunch. I annat fall motverkar tabletterna varandra. Kanske var det det som påverkade att infektionen kom tillbaka så snabbt.

Detta kommer att gå bra, jag är i goda händer, de kommer att ta hand om mig, det vet jag.


Åtgärder

Information

6 responses

20 01 2021
Rolle o Carina

Ja att ligga på rygg har aldrig vart min melodi heller genom åren!
Har ju haft 2 jobb under en längre tid,arbete för hälsa och välfärd 🙂
Men blir man sjuk så är det ju inget annat än att vila kroppen.
I mitt fall hjälpte ju ingen vila alls du vet,bara att bita ihop trots allt!
Nu önskar vi dig all lycka till på fredag med din operation.
Måste vara skönt att få det hela gjort oxå och gå vidare i livet.

Ha det gott/Lycka Till Kram

21 01 2021
Matts Torebring

Ja du har nog aldrig vilat dig, som du kämpat med tunga jobb och tunga maskiner. Nu är du proffs på motion som få. Jag tror att du bäddat för en god hälsa framöver som du kämpat. Må gott Kram

20 01 2021
Husisblogg

Att ligga på säng på det viset Matts, ja då måste du ändå kunna njuta. Men att njuta på arbetet är ett sätt och ett annat och inta ryggläge och titta ut genom fönstret är ett annat sätt. Men inget av det behöver vara fel och nu ska du unna dig att ligga där du gör.
På fredag kommer det gå, precis som du säger bra!
Allt gott

21 01 2021
Matts Torebring

Det är inte alla förunnat, att ha den utsikten som vi har i sovrummet, när vi intar ryggläge. Så visst är vilan njutbar. Faktiskt har det blivit minst en halvtimma varje dag efter jobbet. Det är verkligen avkopplande. Det bästa

21 01 2021
Nils-Åke Hansson

Hoppas du är på benen.

21 01 2021
Matts Torebring

Ja, tack, idag har jag jobbat. Antibiotikan har nog börjat verka, så jag har inte känt mig lika frusen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: