Det gör ont, det gör ont

13 12 2020
Ont, det gör ont men det går
Det gör ont en stund på natten
Men inget på dan
Du vet att det gör ont
Det gör ont men ändå
Jag har klarat mig rätt länge
Jag börjar blir van
Och alla omkring
De märker ingenting
Det gör ont, så ont

En mycket passande låt av Lena PH.

Låten är ganska träffande… det gör ont, det gör ont, men det går, det gör ont en stund på natten, men inget på dan…

Jag vaknade strax efter midnatt en natt i veckan, av att någon (liknande) höll på att skära med en stor kockkniv i vänster fot. Det varade kanske någon minut, sedan var allt helt borta i fem minuter, innan ”kniven kom igen”. Det gjorde så fruktansvärt ont, liknande kramp i vaderna. Så höll det på till det var uppdags.

Nästa dag var jag helt stel i kroppen. Detta har hänt bara några få gånger. Jag tog Alvedon och smorde med Voltaren, allt utan minsta lindring. Ett par timmar senare tog jag en sömntablett, för första gången sedan i somras. Det skall jag aldrig mera göra, om inte nöden kräver detta. Tvi, vad illa jag mådde efter den.

Är det så här det blir, när man blir lite äldre och upp i åren kommen? Jag gissar i mitt fall, att det är alla de gånger med förfrusna fötter, på en traktor utan hytt och värme, i full snöstorm och snöröjning. Kanske är det sviterna, av ett vasst järnspett ned i stortån, som jag haltade med ett helt år utan läkarbesök. (Det var inte inne att gå till läkare)


Åtgärder

Information

8 responses

13 12 2020
Husisblogg

Vad tråkig läsning idag. Varken jag eller mina ägare vill att någon ska ha ont och kan bara hoppas att det ska gå över eller att kanske någon läkare kan hitta vad det beror på.
Allt gott, trevlig Lucia och tredje advent!

13 12 2020
Matts Torebring

Krämpor få vi nog alla inse att de kommer, efter hand som vi åldras och av olika slag. När det bara är en natt då och då är det ingen fara. Jag tycke låten var lite kul att skriva om, det gör ont, det gör ont, men bara på natten.
Det bästa.

13 12 2020
JoY

Nog är det så att det kommer några konstiga krämpor då och då och förhoppningsvis försvinner de lika snabbt.

13 12 2020
Matts Torebring

Att komma till vården med diffusa smärtor, ger oftast ringa hjälp. Om man däremot kommer som jag gjorde, kommer in med ambulans, då får man den bästa vård som finns.

13 12 2020
Rolle o Carina

Värk är inget vidare att ha,kan bli så med åren efter allt slit!
Kalla maskiner har man suttit i,minns speciellt Stor-Nallen
man körde som grabb utan värme i hytt,ingen hit det inte!
Tur man fick ut och hugga emellanåt så man fick upp värmen 🤪

Ha det gott/ AdventsKram

13 12 2020
Matts Torebring

Traktorer som kom i början av 60- talet, hade bara en plåtsits att sitta på. Varför fanns inte tanken på en vettig arbetsmiljö, för den arma människan som skulle köra? Jag fick pappa till att montera på en hytt och en bättre sits. Du som körde stora maskiner, fick nog ta emot mycket stryk, som du fått lida för senare. Lucia kram

14 12 2020
Vår husbilsblogg

Den typen av smärta känner jag igen till viss del, absolut ingen höjdare. Jag får det då och då i den del som är kvar av högerbenet. Smärtan kommer som brev på posten, lite då och då. Det brukar hänga ihop med att jag har överbelastat och i en del fall haft ett för högt tryck på nervtrådarna. Dessa smärtor kommer också på natten med ca en minuts mellanrum. En Alvedon brukar eliminera besvären. Har lärt mig att man inte ska acceptera smärtor. Det där med ett spett på stortån måste ha gjort riktigt ont.

14 12 2020
Matts Torebring

Förlåt Lars, men det kändes så skönt, att någon mer har samma symtom. Jag är så trött på alla som säger, ”Det har vi aldrig hört talas om tidigare”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: