Kanonfart hos Matts

15 10 2020
Nästan att jag var lite rädd för skador på vår altan.
Jag har satt ut en katt för att vakta hörnet
Samma plats, men bara lite senare på dagen.
Arbete åt kommunen med en lång dagvattenledning
Jonas Karlsson, KHA AB har kommit med massor av schaktmassor
Infart till friggebod, plats för båt och gäster med husbil (L 33 x B 7 m)
Grävmaskinen började halv två igår – nu ett dygn senare
Vilken planering och kunskap, allt i Kanonfart

Jag mår dubbelt så bra, när det händer saker. Fast detta bildsvepet känns overkligt även för mig. På mindre än en och en halv dag har det skett otroliga underverk på vår tomt.

Själv har jag tagit det väldigt lugnt. Jag har till och med haft ro att läsa en lång uppsats om Sepsis. https://core.ac.uk/download/pdf/43564131.pdf. Att det skulle ta flera år att komma tillbaka, tror jag inte på för egen del. Jag ska träna försiktigt och öka graden efter hand. Jag ska inte vika ned mig.

Skogshuggare Matts.

En mycket trevlig dam kom och satte sig hos mig på rummet på Högladssjukhuset, Eksjö. Matts sa hon, vad vill du ha för typ av rullator när du kommer hem? Jag svarade med att öppna fotoarkivet och svarade, ”Du känner inte mig än”. Detta är ett år sedan!

Idag har jag mått bra och kunnat börja känna, att benen blir stadigare. Jag har läst och spelat min favoritmusik https://www.radio.se/s/radio10classic

Vår trotjänare Christer kom och hälsade på.

Tack Christer för ett så trevligt besök och Tack för denna underbara höstgrupp!

Blommor från min kära Lilla Syster.

Blomsterbudet blev helt tagen av vårt hus. Nu är jag avundsjuk, sa hon och gapskrattade.


Åtgärder

Information

8 responses

15 10 2020
Rolle o Carina

Så trevligt Matts att få följa proffsen inifrån fina huset och njuta av allt!
Går ju fort när riktiga maskinister kör på med bra maskiner.
Vi hoppas kan komma och parkera på nya platsen vid garaget nästa år.

Ha det gott o krya på dig med vila/Kramar

16 10 2020
Matts Torebring

Ja här sitter jag mitt i vårt panorama, med blicken åt alla väderstreck, helt fantastiskt. Killen som kör grävmaskinen är nog makalös. Välkommen så snart Corona är över. De bästa kramar

15 10 2020
Husisblogg

De personerna som kör dessa maskiner kan sin sak. En fröjd för ögat, och snabbt går det också.
Kan tänka mot att du kikat ut många ggr och bara njutit Matts.
Allt gott!

16 10 2020
Matts Torebring

Tydligen är dessa stora maskiner så effektiva med duktiga förare, att de konkurrerar ut andra typer av maskiner. Skönt att sitta i vårt panorama och följa varje skopa. Det bästa.

15 10 2020
Monica

Vad roligt att det händer bra saker ute, tror katten gjorde nytta, du är lite finurlig 🙂 och vilken lycka att allt är klart inomhus, du har monterat och skruvat och kan titta på det fina resultatet. Tänkte på träning också och det gör du redan, försiktigt i början, redan på en vecka kan man känna skillnader. Kroppen är fantastisk och jag tror att du blir helt återställd, och du kunde ju skriva och uttrycka dig som vanligt från början. Lite mer tid tar det fysiska då allt ska stärkas men snart så. Är ändå väldigt bra att läsa på och få mer fakta. Och ta det lilla lugna men är ju läkande i sig att ha det så trevligt som det går, lite omväxling också att se allt arbete ute. Ha det så bra Matts, allt gott till er båda.

16 10 2020
Matts Torebring

För mig är det ett nöje, att se duktiga grävmaskinister köra. Detta känns och är nästan helt otroligt, att jag får komma hem från sjukhuset, några timmar precis innan grävmaskinen startar. De är de största proffs som jobbar. Jag står tagen och bara ser på. Dessutom har vi fått det bästa väder. Allt är för bra, för att det bara, skulle vara ett mänskligt drag.

Jag anpassar mig till allt nu, precis som jag känner mig. Först idag fredag, (sju dagar efter avsvimmandet) känns det som vanligt att skriva igen. Om alla visste hur jag slet med skrivandet första dagen, knappt en bokstav blev rätt.

Första natten, när jag skulle sova fanns bara Google i min värld, runt mig, det ”kröp” Google överallt, när datorn öppnades (i sömnen) gick inget att göra någonting, utan handla oväsentligheter i Google webbshop. En enda lång mardröm hela natten. Allt var bara Google. När jag kom in tömde de urinblåsan på 3,5 liter! I stället fick jag 7 nya liter dropp och många flaskor intravenös antibiotika.

Det mest otäcka första dagen, var förlusten av ett klart seende. Jag såg på en tavla, helt plötsligt var det ett A4 papper över tavlan. Jag hade besök, men slöt ögonen, där jag satt i sängen. Då ser jag en stor besticklåda i trä. Jag skulle ta en matkniv, men fick inte loss den. Jag satt och försökte lossa sängramen i stället. Den bästa hälsning till er!

16 10 2020
Monica

Så mycket är helt ofattbart och bara en vecka sedan och så nu. Önskar dig en fin fredag och helg. Tycker med det är skönt med höstvädret som varit de senaste dagarna. Ta hand om dig väl och ha det så bra på alla sätt.

17 10 2020
Matts Torebring

Idag har vi haft en helt underbar solskensdag med alla höstfärger. Birgitta och jag till och med gått hela 2,5 km. Jag kände inget av detta.
Kramar till er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: