Värnamo Sjukhus

24 09 2020
En jättestor parkering

Jag vaknade strax före klockan fem idag på morgonen. Lika bra att gå upp, duscha och åka, tänkte jag. Jag fick inte ens ta en kopp kaffe innan jag åkte, på grund av att undersökningen skulle ske på fastande mage. Klockan fem över sju, stod jag på parkeringen. Jag skulle vara på Värnamo Sjukhus kl 8.50, för magnetröntgen av min prostata, på grund av lite för höga PSA värden. Jag hade 13 mils resa dit.

Många byggnader

Matts är alltid ute i god tid och skönt var det, när det var en bit att gå, samt att en gata på stan var avgrävd och blev en stor omsväng. Vissa sjukhus kan vara stora och svåra att hitta i, men inte här. Denna gången tog jag det lugnt, läste på skyltarna och kom rätt ganska snabbt.

Huvudentrén

Här har jag aldrig varit framme tidigare, under mina otaliga resor till Värnamo.

Magnetröntgenkameran.

Här fick jag ligga på britsen, som sedan rullades in i tunneln. Jag fick hörselproppar och hörlurar på mig. Jag fick inte röra mig någonting. Tydligen låg jag helt still, för allt var över på dryga 20 minuter. Innan hade det sagts mig att det tar 35 minuter.

Kameran förde en massa förfärliga ljud (oväsen). Först lät det som att jag stod på en ”Asfaltsmaskin” i fem minuter, sedan en bergborrmaskin lika länge, samt en traktor av märke BM Viktor och en massa andra konstiga ljud. Det enda jag fick veta var att bilderna var bra.

Skulle jag mot min egen förmodan, behöva göra operativa ingrepp, vet läkarna exakt efter detta, var de ska göra sin insats.

Siemens, som har sitt namn på utrustningen, är vår största kund sedan början av 20- talet. I Finspång tillverkas kraftturbiner. Sedan har de kontor över hela Sverige. Mina hörapparater kommer också från Siemens.


Åtgärder

Information

14 responses

24 09 2020
Husisblogg

Min manlige ägare har enbart varit på ”andra sidan” av dessa röntgenmaskiner och är nog glad att han sluppit ligga där, räcker att ha stått jämte.
Hoppas nu allt visar sig vara bra.
Allt gott!

25 09 2020
Matts Torebring

Hade läkarna tagit ryggmärgprover hade jag svimmat. Detta var kul att ha varit med om. Inte minsta avskräckande. Nu hoppas vi på det bästa!

24 09 2020
Rolle o Carina

Va skönt och fått det gjort Matts,visst skramlar det och dunkar på!
Jag gjorde det för några år sedan för min ländrygg!
Och ett antal slätröntgen med har man gjort,även PET-Röntgen!
PET var jobbig,man skulle dricka mycket vätska innan man skulle
in o göra den,tog ca 20 min o gissa om man blev pinknödig?
Stod ut dock,men vansinnigt skönt att få lätta på trycket efteråt.

Ha det gott o Lycka Till med svaren/Kram

25 09 2020
Matts Torebring

Oj vad du har varit med om olika faser i ditt liv. Detta dunket var inget särskilt obehagligt. Slangar, luft och olika vätskor som förs in i kroppen, då är jag svimfärdig. Tack & Höstkram

25 09 2020
Rolle o Carina

Ja du Matts,min Journal är lång den tyvärr,blev PET 2 gånger!
Även benmärgsprov blev taget i ryggen,bedövning och sen
borra dom sig in i skelettet med en Syl,drog ut en bit märg!
Läkarn sa att det var jobbigt att ta sig in,blev svettig!
Jag sa,ja det är en vältränad kille du har att göra med 🙂

Ha det gott……..

25 09 2020
Monica

Skönt att du har det gjort, att du låg blickstilla i oljudet så bilderna blev bra. Hoppas allt är i sin ordning och att det ser fint ut. Ta hand om dig och er och så klokt att inte stressa, att du hade tid på dig där och t o m hann fota och se dig omkring. Önskar er en fin och trivsam helg nu.

25 09 2020
Matts Torebring

Detta var en mycket intressant upplevelse för mig och absolut inget att avskräckas inför. Nu hoppas jag på ett positivt svar, jag är ju nästan bortskämd med, att få vara frisk, men så enormt tacksam för det. Vi önskar er allt gott och trevlig helg.

25 09 2020
JoY

Håller tummarna att du får ett bra svar.

25 09 2020
Matts Torebring

Tack, orden värmer så gott. Jag har bestämt mig för ett bra provresultat. Allt gott!

26 09 2020
Vår husbilsblogg

Så skönt att den delen är avklarad. Jag håller också tummarna och hoppas på att bilderna resulterar i en tydlig och bra prognos.

26 09 2020
Matts Torebring

Ja, jag längtar efter ett ”godartat svar” efter flera år av funderingar. Är det en godartad förstoring finns medicin att ta in.

26 09 2020
Kors och Tvärs

Hoppas allt kommer att gå bra för dej. Vi tänker på er!

26 09 2020
Matts Torebring

Tack det var snällt. Detta kommer att gå bra, det har jag bestämt.

26 09 2020
Kors och Tvärs

👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: