Sol & värme två dagsresor bort

6 06 2015

 

Onsdag "kväll" klockan 00.30 Stora Bältbron Nyborg

Onsdag ”kväll” klockan 00.30 Stora Bältbron Nyborg

Som vanligt sen start efter jobbet på onsdagkvällen, men vi vill alltid iväg och klockan är redan 18, när vi rullar ut hemma. Vårt första etappmål är Møn i Danmark. Naturligtvis hade Matts Torebring missat att plocka bort ”Bilväg utan färga” på gps´en sedan förra året. Jag har ju kört den vägen så otroligt många gånger och vet om avfarten till Rødby. På vägen var så enormt med arbetsfordon och blinkande lampor att vi körde helt enkelt förbi avtagsskylten. Strunt samma, vi kör Stora Bältbron då sa vi, 17 mil längre och nästan på ett ut med båtpriset. Klockan halv ett på natten har vi kört 50 mil och parkerar på rastplatsen i Nyborg.

Torsdag morgon Nyborg Stora Bältbron

Torsdag morgon Nyborg Stora Bältbron

Det fanns en liten plats kvar till oss i buskarna när vi kom på natten. Nu är klockan sju och nästan alla har hunnit i väg.

Birgitta kör genom Hamburg

Birgitta kör genom Hamburg

Jag var trött efter kvällskörningen dagen innan och Birgitta tar över ratten. Birgitta ser arg ut, men det är hon inte, hon är den snällaste kvinna i världen.

Andra stoppet 17 mil norr om Frankfurt

Andra stoppet 17 mil norr om Frankfurt

För första gången är jag besviken på att resa i Tyskland med husbil. Europa har svämmat över av långtradare. Jag sa till Birgitta, detta är nog min sista Sydeuroparesa. Jag har inte upplevt detta tidigare. Under två timmar försöker vi komma av Autobahn, för att äta middag, men det går inte. Tradarna har nattparkerat ute på Autobahn, ibland upp till tio stycken, och det är på gränsen att det går att komma in och ens tanka diesel. Klockan är 19 på kvällen när vi hittar en liten kil att klämma in oss på. Vi törs inte köra vidare, för risken att inte få plats, utan sover över här och vi sov gott.

Tredje stoppet i Lyon

Tredje stoppet i Lyon

Under fredagen har vi haft mellan 35- 37 grader varmt hela dagen. Vi drack vatten, AC´n gick för fullt och vi traskade på ganska bra. Här sov vi gott bland ”kollegorna” utanför Lyon.

Kändes som att det var åska på gång

Kändes som att det var åska på gång

När jag gick in i duschen var det så här vackert ute, fem minuter senare var det mörkt.

Vi är Framme på vår plats!

Vi är Framme på vår plats!

Under våra 16 somrar ute i Sydeuropa, har vi alltid kört de cirka 220- 250 milen ned på två dagar, utom 2003 när vi fick motorstopp, på Autobahn vid Göttingen. Vi hade klarat det galant i år också, om jag inte missat Rødby avfarten, samt om det inte varit två och en halv timma stopp, vid ett vägbygge vid Heidelburg.

Varför vi gästar Frankrike ett år till, är för Les Castel Campingarna. Återigen blev vi mottagna som kungar. Finns bara en plats som vi kan placera er stora bil på, säger den vänlige och skrattande killen i receptionen och så får vi bästa platsen på hela campingen. Det går inte mänskligt att förklara bilden ovan, den måste upplevas, så vackert bor vi. Unikt var också att det var motorväg, nästan ända fram till campingen och bara någon km smal väg.

Start & Mål Frankrike

Start & Mål Frankrike

Nu finns vi på startpunkten Camping Les Criques De Porteils, och fortsättning följer…


Åtgärder

Information

10 responses

6 06 2015
Lennart

Trevlig vistelse!

Kram

6 06 2015
Matts Torebring

Tack Lennart. Kram

6 06 2015
Helena FREEDOMtravel

Härligt att ni är på väg!!! Ni kommer få det riktigt bra, vi följer! 🙂

6 06 2015
Matts Torebring

Ja om du visste vad det känns skönt. Vi har bästa platsen på hela campingen, 10 meter från det finaste servicehus. Men…folket går på tvären och nästan snubblar nästan omkull, när de ser vår stora fina bil och så hör man,”Di Svensker”. Ha det gott ni också

7 06 2015
JoY

Det possitiva med felkörning är att man får se något nytt. Vi gjorde likadant vid just den avfarten i höstas hihi
Skönt att ni är framme och fin utsikt har ni fått över Medelhavet.
Njut och ha det riktigt bra
Kram

7 06 2015
Matts Torebring

Vi har så skönt att det knappast är sant. En meter hög häck runt vår gård, totalt utan insyn från något håll och när vi tittar upp har vi hela Medelhavet framför oss och alla segelbåtar. Detta är för bra för att vara sant. Camping Nevio i Kroatien hade allt, men denna platsen får en poäng till. Alltså bästa platsen på 16 somrar i Europa. Kram

7 06 2015
Rolle o Carina

Så trevligt ni kommer iväg på semester som ni längtat efter!😃
Inte tror vi på sista resan,ni som är såna Globetrotters 😇😇
Måste vara så härligt att stå vid fin camping nära Medelhavet!

Ha det topppengott där/Kram

7 06 2015
Matts Torebring

Tack (R)Olle, alltid lika roligt att höra av dig. Europa är sig inte likt, långtradare utan dess like. En liten andningspaus dock, när man viker av mot Frankfurt, då förändras allt och en annan typ av trafik. Stannar vi på en rastplats, är det bara ”Rånarluvor” (övertäckta damer) överallt. Platsen där vi står nu, får nummer Ett av alla vi gästat, helt fantastiskt. Kram

7 06 2015
Deciree

Va härligt att vara på väg. 🙂 Hoppas ni får det fint i värmen. Kram

7 06 2015
Matts Torebring

Tack, vi har det sååå gott & Kram & Ha det bra ni också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: