Grå vardag, finns den?

20 07 2020
Dags att ta fram cykeln på allvar.

Idag kändes det som att börja ett nytt vardagsliv, fast absolut inte ett grått sådant. Sedan tiden efter semestern förra året, har lillbilen fått rulla i stort sett varje dag. Jag har varit på vårt bygge, så gott som två till tre gånger varje dag, jag har kört redskap och material, jag har haft möte med hantverkare oavbrutet. NU ÄR VI KLARA! Bara lite hyllor i garagen återstår att montera.

2,6 km cykelbana till jobbet.

Idag kom cykeln fram och det blir mitt bästa sätt att komma till och från jobbet, om det inte är busväder. Vi har två olika cykelvägar till jobbet på vardera 2,6 km. Det är fantastiskt och måste användas. Jag har redan cyklat enstaka dagar sista tiden. Wow, kändes det idag, att komma till jobbet, så pigg, klar och vaken har jag inte känt mig en måndagsmorgon på länge. Cykla eller gå det är livet.

Jag har arbetat och delvis försörjt mig sedan före skolåldern, jag sålde skrot som jag samlade ihop som sex- sjuåring, jag gallrade kålrötter för två öre metern, jag hade en mindre plantskola och sålde granplantor, jag sålde tidningar med mera i flera år, jag barkade massaved, jag födde upp slaktdjur, tolv år gammal och blev mer eller mindre egen vid fyllda femton. Att fortsätta arbeta idag vid 73, känns fullt naturligt. Nu arbetar jag bara 40 timmars vecka.

Birgitta tycker denna cykelbanan är bättre.

Jag är så otroligt lyckligt lottad, att ha fått en hustru av samma skrot och korn. Hur skulle vi kunna sätta oss still och inte vara aktiva. Det skulle vi inte klara av. Vår tacksamhet över att få vara friska och kunna gå till jobbet, i stort sett varje dag under hela livet, det är en stor gåva.


Åtgärder

Information

6 responses

20 07 2020
Rolle o Carina

Skönt när man känner så även i er ålder,bara o köra på då!
Är nog annorlunda som egen företagare än att vara anställd.

Ha det gott o njut/BobilsKram

20 07 2020
Matts Torebring

Det skulle inte vara rätt att sitta kvar längst fram, men som vice vd, tycker jag att jag klarar min roll ganska bra ännu. Birgitta har hela ekonomin att styra över ännu.
Smålandskramar

20 07 2020
Husisblogg

Har hört något av era barn säga något i stil med ”pappa, du kan inte sluta, sitta stilla för då går det inte bra för dig”. Det ligger nog något i detta.
Fortsätt cykla och arbeta och njut av livet.
Allt gott!

21 07 2020
Matts Torebring

Jag tror på dig Husis, lika som jag tror på barnen, ni har rätt båda. Så jag cyklar vidare i livet. Må gott!

21 07 2020
Nils-Åke Hansson

Ja Matts det är en lycka att vara friska och kunna röra på sig oavsett om man har valt att jobba eller pensionerat sig. Men man behöver inte sitta stilla för det, som fri från jobb. Mina barn undrar tar aldrig din arbetslust slut du har så mycket energi. Här har det hänt mycket i sommar!

21 07 2020
Matts Torebring

Vad roligt att du har din energi kvar, det är väl jätteroligt. Jag när inte säker på om jag jobbat, som jag gör idag om jag varit anställd. Då skulle det har varit på ett bra företag, som jag jobbar på nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: