Sveriges Radio Motala.

30 07 2020

Här följer väderrapport för hav & land

Aneby kommuns nya Blåljushus

Jag tänker ofta tillbaka på min ungdom, under sent 50 tal, till början av 60- talet. Jag minns den stora radion, som tog stor plats där hemma i köket, stor som en sockerlåda var den. Tre saker jag minns alldeles särskilt från radion är, Barnens Brevlåda, Börsnoteringarna och Väderleksrapporten.

Väderleksrapporterna minns jag alldeles extra mycket, kanske för att det låter nästan likadant än idag. ”Ett nytt lågtryck har bildats över Brittiska Öarna och närmar sig Västkusten under kvällen och under natten når det in över Småländska Höglandet”.

De dagar som det inte har blåst i år är lätt räknade. Så gott som alltid sydvästlig vind, från just Brittiska Öarna. Hem från jobbet blir det kraftig motvind på Grännavägen. Allra värst blåser det uppe på höjden vid nya Blåljushuset, därav har jag döpt om det till ”Blåshuset”.

Stigbergsvägen var för bara några år sedan en gata med förfallna hus. Vi på Torebrings har gjort vårt till att höja gatans ansikte. Kommunen har investerat mer än 30 milj. i Blåshuset, vi ännu mera, Åkes Bygg har byggt nytt, Lekplats Konsulten har investerat samt Villa Carlsgåden har rustats upp privat. Idag är nog Stibergsvägen en av Aneby kommuns mest välskötta gator.


Åtgärder

Information

2 responses

30 07 2020
Rolle o Carina

Ja en gammal stor radio minns man från ungdomslivet hemmavid!
Där strömmade det ofta frukost-klubben med Sigge Furst 🙂
Kanske vädret var bättre förr oxå,var det sommar så var det.
I alla fall i Dalom lite längre upp där man växte upp!

RegnKram

30 07 2020
Matts Torebring

”Go morron, go morron, kommer ni hem sent i natt go morron, förlåt att vi stör”.. vem minns inte Sigge Furst… Vad grönt allt är här, sa Birgitta, när vi reste ett år utmed Engelska Kanalen. Ja det vet du väl, det regnar alltid här sa jag. Det vädret importerar vi med sydvästliga vindar…
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: