Mojmo & Mojfa väntar på besök

23 07 2020
Juldagen 2019

Sista gången vi såg våra barnbarn Oliver och Nelly, var för exakt sju månader sedan, när detta kortet togs. Sedan kom Corona, jag behöver inte skriva mera om det, alla vet vad det inneburit, i uppoffringar, isoleringar och försiktighet.

I morgon fredag har familjen aviserat att de kommer hem och hälsar på. Vad roligt att möta dem igen. Visst har de kunnat följa varje byggdag, men jag hoppas att det blir annorlunda, att se och uppleva allt i verkligheten.

Sju månader senare

Apropå vårt Convid -19 Antikroppstest, fick vi svar idag. Vi trodde att vi hade Antikroppar, men svaret var nej. Jag fick även svar på ämnesomsättningsprov, det var ok, PSA prov hade ökat från år 2016 4,4 tills nu 6,4. Jag ligger 1,4 över gränsvärdet och har lämnat nytt prov idag.

Både mamma & pappa hade sina egna uttryck, fast man lydde aldrig, eller ens brydde sig. ”Sköt om din mage, annars får du problem, när du blir äldre” sa mamma. För mig var det roligare att köra traktor/tradare, än att springa på dass. Mamma hade rätt, det straffar sig! Sedan sa mamma, (fast det kan man inte påverka) ”Pojkar som är glada i flickor, får problem med ”pinketya” när de blir äldre”. Det senare vet jag inget om än.


Åtgärder

Information

10 responses

23 07 2020
Monica

Vad roligt att de kommer och med förnuft och omtanke så går det ju hur bra som helst.Det är lite märkligt med dessa analyssvar, har i vår närhet också fått samma fast jag tror de haft viruset.Ja antingen beror det på testernas olika kvalitet eller så är det Tcells-immunitet som kapaciteten på sjukhusen inte räcker till för att testa.Och i testsvar är det bara kvalitativt som kan ligga nära ett pos värde men man drar en gräns.Skulle man mäta kvantitativt skulle det bli individuella nivåer som man kan forska vidare på.Gäller alla antikroppsanalyser som IgE vid allergier, kan vara negativa men man går vidare och djupare för man kan se med blotta ögat att patienten reagerar på mat, pollen, djur mm, ja blir väldigt sjuka.Nu kan man (jag) undra hur mycket pengar och tid som ska läggas på Covid-19 ak.Att snabbt testa pågående sjuka är viktigt så de håller sig hemma tills de vet vad det är.Ja det är en märklig tid och man mår verkligen så mycket bättre av att träffa lite människor på ett ansvarsfullt sätt.Ha det bra

23 07 2020
Matts Torebring

Tack Monica, du kan och är insatt i detta, vi andra gräsrötter får lyssna och försöka bilda oss en egen uppfattning. Själv hade jag alla Corona symtomen med råge, men då får jag konstatera, att det var en mycket kraftig influensa jag hade i stället. Så skönt att just då vara ovetande om Corona pandemin. Det publicerades att det första Coronafallet i Region Jönköping, var i månadsskiftet januari – februari. Själv blev jag sjuk juldagen. Allt gott!

23 07 2020
Rolle o Carina

Ja tur ni inte hade Covid-19 då,eller kanske bättre med antikroppar!
Hur som helst lär det ju bli kul att få träffa barnbarnen igen.

Ha det gott/HemmavidKram

23 07 2020
Matts Torebring

Ja nu ser vi fram emot att få träffa familjen.
Smålands kram

23 07 2020
Alm

Bra mats, står bra när vi var i Wästerqvarn eftersom Lennart styrde upp när vi kom o med hjälp av Kabeklubbensgrundare Sten som åker idag Morelo -2020 och
Sen Lennart som bjöd på en fantastisk kväll i wästerqvarn kan jag säga gamla Kabe kompisar emellan och vi åt gott och jag ville betala, Då sa Lennart det är redan klart för längesen!,,,,,,,
Otroligt👍👍👍👍

23 07 2020
Matts Torebring

Men vad kul och skönt för Lennart, att få in nya grannar och gamla bekanta. Hur blev det med din Morris, vart tog den vägen?

23 07 2020
Husisblogg

Vad härligt att återse familjen barnbarnen igen. Det kan gå, kanske utomhus och tyvärr utan kramar och mys.
Giller verkligen er framsida och den väldigt fina belysningen!
Allt gott.

24 07 2020
Matts Torebring

Man kan nog säga att de varit i karantän på sin ö, längst ut i Stockholms skärgård under ett par veckor. Där finns bara de och tre hus till som inte syns. Allt gott!

24 07 2020
Alm

Just nu och ett tag till åker vi Concorde 1150 , kört nästan 500 mil i sommar med den bilen och den är fantastisk verkligen, men nu buss är beställd…
Alm

24 07 2020
Matts Torebring

Nu får du ringa och tala om vad du håller på med….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: