Kvällsdopp i Anebysjön m.m.

10 06 2020
Mitt första dopp i Anebysjön

Jag tror inte att jag badat tidigare i Anebysjön. I vilket fall som helst var det första gången i år. Ingen AHA upplevelse kanske, men jag har gjort det i alla fall.

Uppsortering av flyttlassen blev klar idag.

Uppsortering av flyttlassen blev klar idag. Återigen blir det kartong efter kartong till Erikshjälpen. Vissa saker är svåra att skiljas från, som denna lampa till exempel, läs mera under nästa bild. När allt var uppsorterat insåg jag bara, vi har för lite möbler. Det slutade med att vi hittade en skänk som var ovanligt trevlig och som vi har plats för. Den kommer att ge plats för alla minnesbilder, foton och album.

MT – 76 står det i botten på denna lampan.

Jag körde tradare i några år och efter detta, trodde Matts att han kunde lära sig att arbeta kl. 7 till kl. 16 på ett stort lager. Vilket jag aldrig gjort tidigare under mina 29 år. Jag höll på att svettas blod. Jag gick en kvällskurs i svetsning och en kurs i träarbeten. Jag köpte bandsåg och svarv och låste in mig i villans garage till efter midnatt.

Jag var redan då överkänslig mot damm, så det tog ett snabbt slut. Lampan ovan är en av de få saker jag har kvar. Denna måste få följa med mig vidare i livet. Jag tycker den är lite kul, ett eget påhitt, utsvarvat av en kvistig bit eneträ, för snart 45 år sedan.


Åtgärder

Information

8 responses

10 06 2020
Nils-Åke Hansson

Att du var så händig kunde jag inte gissa! AHA upplevelse att bada, ja tror det är för kallt nästan vinterbad än

10 06 2020
Matts Torebring

Ja skenet bedrar nog, men har jag bara bra verktyg, gör de jobbet. Det var inte svinkallt, men inte heller någon värme i vattnet. Som ungdom badade jag i sjön alltid vid denna tiden, mest för att bli ren inför skolavslutningen.

10 06 2020
Rolle o Carina

Lite för kallt i vattnet än för att vara njutbart,men bra gjort!👏👏
Visst var lampan originell,den måste ni ju ha kvar som fint minne.
Idag har vi tagit ner 2 av 3 tallar du vet,1 kvar till sen!
Mycket ved blir det,värmer gott framöver,hade hjälp av en van
skogshuggare med 2 sågar,Husqvarna så klart med 15” o 18” svärd.
Går bra med rejäla grejer,han hade riktigt klipp i sågarna🤪👏👏
Den grövsta hade ca 50-årsringar i roten👍👍

Möra skogshuggar hälsn/Kram

11 06 2020
Matts Torebring

Som barn gick jag alltid till sjön för att tvätta mig vid denna tiden på året. Jag skulle vara ren till skolavslutningen. Vattnet har nog aldrig varit varmt vid denna tiden på året. Ni hade det säkert varmt om öronen på skogsavverkningen. Skog skall växa i skogen, inte nära våra hus, brukar jag säga. Visst blev det ljust och fint när tallarna kom ned.
Skogshuggarkramar

10 06 2020
Husisblogg

Ibland gäller det att vara hård, hur svårt det än må vara.
Allt gott!

11 06 2020
Matts Torebring

Ja mycket har jag önskat spara, men vi har hejdat varandra Birgitta & jag.
Njut & ha det gott!

11 06 2020
Monica

Tycker lampan är fin som minne och den doftar kanske ännu av eneträ? Vissa saker är ju lite mer unika än andra så visst kan det vara roligt att ha kvar. Ni verkar ju bra på att sortera ut mycket och det är verkligen skönt att göra. Fint att ni har så nära sjön nu, är en fantastiskt vacker tid och vi är glada för sommarvärmen. Ha det fortsatt gott. Nu måste jag läsa på om elledningar, våra går i luften vid sommarhuset och i hela området och nu ska det förändras, vi får se om det är vårt ansvar, låter nästan så.

11 06 2020
Matts Torebring

Vissa mer minnes relaterade saker är svårt att skiljas från. Samtidigt har jag märkt, när jag ställt upp och det blir en sak för mycket, då blir allt fel. Vi har bollat med varandra hela tiden och det har blivit bra till slut.
Varje gång jag kommer till vår dotter med familj i Enskede, förvånas jag över att trästolpar fortfarande står kvar och elledningarna hänger i luften. I ett sommarstugeområde kan det nog vara från fall till fall vem som står för vad. Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: