Vi börjar se en början

13 05 2020
Vår på Framtidsvägen

Vi börjar se en början på ett nytt liv. Ett boende på landet, utan en enda trappa, allting skall bli maximalt lättskött. Kaffe med dopp på någon av de tre altanerna, eller med dopp i Anebysjön. Dessutom skall Herden & lilla bilen, få det varmt och gott året runt.

Jag har haft svårt för att ta in, att det skulle gå till slutet av maj månad, för vår inflyttning. Nu faller i alla fall, den ena pusselbiten, efter den andra på plats. I dag blev Agge & Oskars Rör helt klara, med det sista av sina jobb, kyla i vardagsrum och sovrum. Vår målarmästare har två gästrum, hallen och entré kvar att tapetsera. Flyttbil & flyttstäd är beställd. Hoppas det kommer att gå bra på slutbesiktningen.

Våra betongarbetare har haft förhinder idag, men lovat vara tillbaka i morgon torsdag. Åkes Bygg har lovat att vara tillbaka i köket i morgon, för montering av vitvaror och inte minst köksfläkt. Det sista är lite extra pyssel, med hål i taket, upp genom vinden och ut i det fria.

Patrik golvläggare har lagt 19 m lång sträcka. 1:a höger klädkammare, 2:a höger entré.

Golven i vardagsrum, kök, tvättstuga och två badrum är klara. Nu har Patrik knutit ihop vardagsrum, hall med vårt sovrum.

Vårt sovrum med klinker Tribeka Aqua

Vårt sovrum är färdig tapetserat. Nu känns att våra blå/vita sängar, kommer smälta ihop med färgvalen. Golven och all badrumsinredning, kommer från Golv City i Vetlanda.

Till sist en lärdom, ”Det tar sju månader, att bygga en villa med garage.”


Åtgärder

Information

10 responses

13 05 2020
Rolle o Carina

Visst måste det kännas otroligt skönt och få flytta in i nytt för er nu!
Och i bara ett enda plan,det skulle vi oxå vilja haft 🤪🤪
Men tycker bygget gått fort ändå trots allt från grund och lösvirke!

SolKramar

13 05 2020
Matts Torebring

Visst känns det nästan overkligt, att få det så här bekvämt och få bo på randen till en badvik av Anebysjön. Detta är nog den tid det tar att bygga en villa, vad man än bygger.
Bygg & Solkramar

13 05 2020
Husisblogg

Det känns som igår jag och ägarna såg första spadtaget, när byggboden ställdes upp, och nu snart är det inflyttning.
Tack för vi fått följa med på ännu en byggresa, som dock inte riktigt är klar ännu.

13 05 2020
Matts Torebring

Jag tycker att du Husis, med dina nära och kära, varit helt fantastiska. Ni har kollat till oss precis varje dag. Nästan Helt Otroligt! Stort Tack! Jag hoppas att jag kanske delat med mig, någon form av teknisk kunskap, eller bara små goda funderingar och idéer. Ni har kaffe med dopp i Anebysjön, att vänta i sommar. Vad rädda om er!

13 05 2020
Monica

Det är inte så lång tid med detta bygge, jag ser det som två fina hus, tycker garaget är jättesnyggt också och så mycket jobb från sten i marken upp till tak och färdigt snart både ute och inne allt. Tycker tapeter är så fint, blir en annan värme än målat. Vad roligt för er att flytta in i detta nya fräscha, kan inte vara bättre. Och igen, vad duktiga hantverkare du har, är imponerad av allt. Roligt att du visar och ha det fortsatt bra.

14 05 2020
Matts Torebring

Nu efteråt känns inte byggstarten så långt borta. Skulle jag däremot gå
tillbaka till startdatum, skulle det kännas olidligt långt bort.
Linnetapeten vi hittade, var kärlek vid första ögonkastet, tillsammans med golvet. Visst har vi extremt duktiga hantverkare. Kanske skriver jag för mycket, men det ju så roligt att skriva. Det är så roligt att du följer oss.

14 05 2020
FREEDOMtravel

Vad fint det ser ut! Kommer bli superbra! 🙂

14 05 2020
Matts Torebring

Ja det blir extremt bra och trevligt. Ett fantastiskt boende. Jag skulle bygga billigt, det har blivit tvärt om, Ha det gott på sjön!

17 05 2020
Ulla & Torgny

Vilket fint kort på huset och väldig fin rödfärg….nu är det inte långt kvar, eller?
Kram/Ulla

17 05 2020
Matts Torebring

Tack, visst blev det klockrent. Inte enkelt med att para ihop en takpanna med en brädstump, men vi lyckades bra och vi är verkligen nöjda. Vi hoppas på att allt fungerar med ny boplats i månadsskiftet. Byggkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: