Nu händer det mycket…

3 03 2020
Midroc har börjat att dra el i alla väggar.

Vi frukost messade jag mina snickare och frågade om elektrikerna var på plats. Snabbt svar, två grabbar från Midroc, är här på bygget. Någon timma senare var jag på plats och hälsade dem välkomna hem till oss. I kväll var det mycket elledningar och väggkontakter framdragna.

Garagen är färdiga för att isolera med lösull.

Två snickare har jobbat non stop i garagen en hel vecka. De har verkligen flyttat fram positionerna. Det är ett mäktigt stall som Herden får att bo i.

Vår husbuss kommer (alltid) att stå ren och fin här inne. Den kommer att få cirka tio grader varmt från golvvärmen. Vi följer tempen inne, hur Herden har det ute i stallet. Här kommer Herden att trivas och vi med honom. Vilken känsla det blir att lasta bilen inne från ”perongen” inomhus, utan att vinden tar tag i dörren och utan att det regnar. Utmed högra väggen, där röret sticker upp, har jag dessutom tömning av svartvatten.

Själv har jag resonerat så här… Vi blir inte yngre, vi kommer säkert att åka mindre, när vi bor vid sjökanten, vi åker inte varje helg, för att vi inte trivs hemma. Kanske blir vi sjuka och oroliga för husbussen ute i kylan. Klarar den frostnätter, blir det is på taket? och så vidare. Nej ingen is och frost nu längre.


Åtgärder

Information

10 responses

3 03 2020
Husisblogg

Riktigt fint och skönt för HERDEN, tänk om jag hade haft samma möjlighet.
Men å andra sidan har nog inte mina ägare samma förutsättningar här hemma utan jag får vara glad som fick en fin egen parkering på tomten.

3 03 2020
Matts Torebring

Du kan nog känna dig trygg Husis. Du har unga ägare i sin bästa ålder. De kommer att pyssla om dig varje dag, hemma så väl som i vinteridet.

3 03 2020
Husbilen Coralen

Måste vara perfekt för jobbarna att få vara inomhus i detta väder!
Det går ju fort framåt också nu,bra folk med kunnighet ska det va 🙂

SnöKramar

3 03 2020
Matts Torebring

Så länge vi jobbade ute, var det bra väder för det. Nu behöver vi inte bry oss om vädret längre.
Byggkram

3 03 2020
Monica

Förstår mer och mer så mycket arbete det ligger bakom att bygga ett hus från grunden. Och fint blir det och växer fram dag för dag med alla goda krafter som samverkar till det bästa. Tänker ofta på pappa som byggde vårt fina hus, mamma berättade om det men som barn tänkte jag att klart pappa kunde sånt 🙂 fattar lite mer idag tror jag.

3 03 2020
Matts Torebring

Jag tycker det är så otroligt roligt, att så många har ork att läsa om bygget varje dag. Ännu mer imponerad, är jag av er alla🌹 som orkar att kommentera. Jag skrollade igenom alla inlägg, sedan i september – oktober fram till idag. Nu var det roligt att ha all denna dokumentation, varje dag, sedan bygget startade. Nu känns det nästan som lite kult. Så stå ut med mig, jag fortsätter tills vi 😋😁flyttar in.

4 03 2020
Vår husbilsblogg

Så bra som er husbil får det i det pampiga garaget är svårt att överträffa. Lyxigt värre. Vår husbil kommer aldrig att få något liknande. Den får klara väder och vind ute. Fantastisk tur med vädret har ni haft det under byggtiden. Måste kännas skönt att veta att det inte finns någon fukt i väggar och tak.

4 03 2020
Matts Torebring

Garaget har inte varit lika självklart och enkelt att bygga, som vår lada har varit. Höjd, bredd, speciella rullportar, med plats för motorer till roll up. Visst blir det bra, bästa tänkbara och det stör inte på tomten.

4 03 2020
Ulla & Torgny

Men ojoj så fint det blir, hur skall det då bli när det blir färdigt. Följer bygget med stort intresse.

Soliga kramar från Portugal

4 03 2020
Matts Torebring

Roligt att ni följer oss med intresse. Det har blivit lite kult nu att skriva lite varje dag. Visst blir det bra!
Byggkramar från Småland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: