En prydnad till vardagsrummet

5 01 2020
Inhandlat, hämtad och transport hem idag

Jag svarade på en annons på Blocket i fredagskväll. Varan fanns i Varberg och jag var inte särskilt pigg på att åka, då jag inte är återställd än från min influensa. Då möter jag upp er i Jönköping, svarade den trevlige säljaren. Idag möttes köpare och säljare på City Gross parkering i Jönköping. Men vilken trevlig ”Norrlänning” som vi mötte, och vilken fin ljuskrona vi fick med hem.

Tidigare har den hängt i ett torn i en villa.

Annons på Blocket, sedan drygt en vecka tillbaka.
Stor vacker Kristallkrona säljes billigt. I fint originalskick. Hundratals äkta handslipade kristallprismor. 13 st stearin-ljus och samt glödlampor. Ger mycket ljus, passar i ett stort rum med högt till tak. Helt handgjord, fint hantverk. Tillverkad i Helsingfors. 1100 hög + kedja, diameter 700. Ny el. Begagnad men mycket välbehållen. Säljes gärna till någon som gillar kristallkronor eller har en sedan förut. 

Vårt nya vardagsrum & kök är cirka 60 m2 och har ryggåstak. Där uppe i mitten av taknocken i det stora rummet, ska den hänga och sprida hemtrevnad. Vi har köpt den till en fjärdedel av nypriset. Vi har hittat en produkt som har en historia från Finland. Denna kommer vi att trivas med. Detta blir den enda armatur vi installerar i huset. Resten blir en stjärnhimmel av spottar.


Åtgärder

Information

16 responses

5 01 2020
Husisblogg

Ska bli spännande att se kronan monterad i ert hus.

5 01 2020
Matts Torebring

Jag har redan gjort en parkeringsplats till dig Husis. Där får dina ägare parkera dig, när de kommer in till oss och godkänner eller ratar denna skapelse.

5 01 2020
Monica

Så otroligt vacker! Vilket fynd du gjorde och tror den blir helt perfekt i det stora rummet. Lite kul när du skriver 60 kvm, precis det har vänner köpt i innnerstan, en bostadsrätt till en kostnad på nära 6 och 1/2 miljon, ja jag vet priserna här men ändå känns det bara för mycket. Tänker på vad man kan få istället men beror ju på så mycket, var jobb, familj m m finns.

5 01 2020
Matts Torebring

Tack Monica, vad glad jag blir. Ibland finns känslan, hur många kommer att såga mig? Jag tyckte den var ursnygg. Den kostade lite mera än de flesta andra kronor jag sett på blocket. Vi sålde vår villa med nio rum & kök för 2750 …Till den fanns 2200 m2 trädgård. Priserna i Stockholm är inte rumsrena.

5 01 2020
Rolle o Carina

Den kommer pryda rummet i sin fina elegans där!

Lätt SnöKram

6 01 2020
Matts Torebring

Ja var så säker, som sagt inspektion i sommar.
Tretton kramar

6 01 2020
Nils-Åke Hansson

Inte många hus idag en sådan gör sig bra. Men har man högt i tak så är det pampigt.

6 01 2020
Matts Torebring

Helt riktigt. Vi hade planerat att ta med oss befintlig belysning från förra huset. Några veckor senare satt vi på Gyllene Uttern i Gränna. Då var det solklart att vi ville ha denna typ av hemtrevnad. Jag ringde till Reymyre Glasbruk och rådgjorde. Jag beskrev rummet och då svarade han 1200 hög och 800 bred. Detta kommer att bli klockrent.

6 01 2020
Ulla & Torgny

Ojoj, så pampig….gör sig bra där det är högt i tak! Grattis! 👍

6 01 2020
Matts Torebring

Ja denna tyckte vi verkligen om. Lite dyr kanske men äkta och har en historia

6 01 2020
Husbilen Ventilen

Vilken härlig krona, superfin. Kommer att pryda sin plats 👍👍

6 01 2020
Matts Torebring

Du lägger ordern i min mun, det blir kronan på verket

6 01 2020
Palle

Tänk till en gång till innan den hängs upp.
Passade säkert bra i ett riktigt stort hus med högt i tak men i eran nybyggda så känns det tveksamt om det är smakfullt.
Bara en reflektion från en arkitekt.
Men som sagt så är det ni som ska bo där.

7 01 2020
Matts Torebring

Ok, & tack Palle för din synpunkt. I detta fallet har vi varit runt i olika miljöer och studerat belysning, samt även bearbetat ljussättningen i hela huset i ett dataprogram. Rummet är 60 m” och ryggåstak och 3700 till taknock.Vi tror att det blir kronan på verket.

6 01 2020
Vår husbilsblogg

Tjusig kristallkrona.

7 01 2020
Matts Torebring

Vi är stolta över den, en av de bästa vi sett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: