Skogshygget är avslutat

23 09 2019

Nu bränner jag upp mina skogshuggarbyxor!

Här ligger gigantiskt med stockar i vegetationen.

Sex kvällar och ett par timmar en lördag och all skog är nere. Jag kunde inte drömma om, att det skulle bli sådana massor av ved. I dag har jag ringt på en skotare, som får bära ut all ved, samt allt ris. Han kommer att kunna lasta fullt lass i kärran, utan att flytta på sig. Troligtvis blir det flis av allting.

Ett riktigt tufft jobb är klart

Det har varit riktigt tufft att ta sig fram, i den meterhöga täta vegetationen. I vegetationen ligger ris från en tidigare röjning. Var jag än har satt ned foten snubblar man omkull. Att ta sig fram bland grenar och ris var nästan omöjligt. Jag har sparat en handfull mindre björkar borta i norr, som kommer att stå norr om vårt garage.

Jag hoppas att allt grovarbete är över på en tid. Så nu bränner jag upp mina skogshuggarbyxor. De är nästan röda av all alsågspån. Nu har vi fyra veckor på oss att tömma huset. Efter det att vi haft en familjefest i helgen.

Linus har följt mig med största intresse. I eftermiddag satt han och en kompis uppe vid byggarboden, när farfar fällde träd efter träd. Jag skulle vilja bo granne med dig farfar, sa Linus, det är så mysigt här ute på landet. Sedan kom Malin, en av mina jobbarkompisar, ridande på sin häst. Tråkigt nog hade jag varken morötter eller sockerbitar på mig.

Jag är stolt över att min skogshuggarådra sitter kvar i blodet. Detta har varit busroligt!


Åtgärder

Information

8 responses

23 09 2019
Husisblogg

Sedan får du köpa nya skogshuggarbyxor, för inte var detta sista gången du fällde ett träd Matts, eller?

24 09 2019
Matts Torebring

Säkert inte, så snart jag hittar D 104 köper jag.

23 09 2019
Rolle o Carina

Bra jobbat Matts,vilken talang och styrka du har behållit! 👏👏👏
Måste kännas skönt efter denna avverkning!

Ha det gott/SkogsvänKram

24 09 2019
Matts Torebring

Ja min motorsåg den hanterar jag med respekt och kunnande. Vad skönt att veta, att jag lagt grovarbetet i botten på nya huset.
Skogshuggarkram

23 09 2019
Vår husbilsblogg

Jag blir svettig bara genom att se alla stockar och allt ris. Det måste kännas i kroppen efter ett sådant intensivt skogshuggaräventyr. Bra jobbat Matts!

24 09 2019
Matts Torebring

Jag spände åt hjälmen över pannan så mycket det gick. Ibland fick jag ändå göra akutstopp, när den salta svetten rann in i ögonen. Oftast sved det hela natten när jag vaknade. Tack, men kul var det att klara av detta!

24 09 2019
Monica

Vad duktig, kreativ och ihärdig du är! Lycka till med allt som väntar och hoppas det blir bra med boendet innan huset står där. Måste varit oroligt för din fru med alla trädfällningar men du verkar haft koll. Tror jag hittade hit genom en släkting till dig, ja hennes flicknamn eller som ogift var Torebring, grattis till din fru, hon ska firas snart förstår jag. Och så roligt sen med allt nytt och fräscht men mycket jobb, tycker ni är otroligt duktiga!

24 09 2019
Matts Torebring

Tack Monica för ditt inlägg, vad kul! Mitt livs paroll har alltid varit, ”Inget är omöjligt, förrän motsatsen är bevisad”. Så har det varit även denna gången. Skogsavverkningen har varit busrolig. Lite varmt och svettigt bara. Nu har jag bidragit med lite till nybygget i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: