Jag har lovat mig själv…

17 09 2019

Att aldrig göra så mera, idag gjorde jag det ändå

En riktigt grov och stor Al

Jag kom igång redan efter 15- tiden i eftermiddag, med min nya skogsavverkning. Jag hann inte ens starta motorsågen, förrän det började regna och det fortsatte hela tiden fram till 18- tiden, när jag försökte ta mig hem, barfota iförd bara kalsingar. Alla kläder var dyngsura.

Som sagt jag gav mig på icke tillåtna metoder, som jag bestämt att aldrig mera göra. Jag kom till den stora Alen. Den lutade åt samma håll, som jag ville fälla den, så långt var allt ok. Min motorsåg är ingen proffssåg och har för kort svärd. Jag sågade från två håll, jag sågade ur stora kilar för att få in motorsågen genom hela stammen. Trädstammen stod orubbligt kvar.

Jag fällde på en björk i medelklass storlek, men inget hände, trots att björken hängde kvar. Jag tog till en annan ganska stor Al och fällde mot trädet, båda träden kanade ned, men inget hände. (Säkert förbjudet att göra så) Jag ringde Jonas, min ständige grävmaskinist, men han var redan hemma för dagen. Jag ville inte heller lämna trädet kvar. Jag fortsatte att såga ur kilar och till slut föll det till marken. Vad skönt!

Men vad ved det blir, kanske lika mycket som förra stora avverkningen. Så säg till om du önskar ett lastbilslass, kanske med släp, med ved i tre meterslängder.


Åtgärder

Information

4 responses

17 09 2019
Rolle o Carina

Ja det blir mycket jobb med all ved det,skulle tagit dit en skördare!
Då har allt gått mycket lättare som du vet!

Ha det gott/Kram

17 09 2019
Matts Torebring

Det är svårt att stå och titta på, när det är så himla roligt att jobba med motorsågen.
Skogshuggarkram

17 09 2019
Husisblogg

Ägarna riktigt ser Matts framför sig, hur leendes som helst och verkligen trivs med detta arbete.

18 09 2019
Matts Torebring

Ja Husis, hälsa dina ägare att det är buskul. Men jag vill inte hålla på med det för jämnan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: