Vi står rådvilla

10 02 2016
Skärmavbild 2016-02-10 kl. 19.10.20

Acsi campingar i Storbritanien.

Idag har jag börjat semesterplaneringen på jobbet. Företaget rullar som vanligt under semesterperioden, fast lite saktare. Alla tjänster måste vara besatta. Inget enkelt pussel! Men vart ska vi dra själva?

Jag har talat om Skottland i ett par år. Så samtalar jag med flera olika personer och får i stort sett avrådande svar. En engelsman sa,”Då måste du ha kilt”. ”Ja visst ska du åka dit, men på cykel”, ”Klart du ska dit, men gör det med personbil”. Några ur Kabeklubben var där med husbil! De körde sönder sex backspeglar på en dag. Näste säger, ”Du måste åka hit, det är så vackert”. Det sista tror jag är sant. Jag tror vi väntar trots allt. Kanske blir det vår Hyundai, jag vill dit!

Skärmavbild 2016-02-10 kl. 20.01.04

Söder om Grenoble där vi slutade förra året.

Vi jobbar fortfarande så intensivt, att vi behöver vila och avkoppling och inte bara äventyr. I Verdon är det obeskrivligt vackert. Jag tror att jag trots allt, att vi kryssar av dessa tre förslag.

Skärmavbild 2016-02-10 kl. 20.53.11

Skärmavbild 2016-02-10 kl. 20.04.13

Långt att åka för drygt fyra veckors semester.

Jag lovade 2007, efter sju års semesterresor till Italien, att aldrig återvända till Italien. Jag har svårt för italienska produkter, svårt för folket, som inte kan tala, utan skriker och härjar, superdålig wifi (2007) och få talar engelska. (Förlåt mig alla italienare) Jag kan dock ändra mig, jag är inte långsint. Men det är långt att åka, för en semesterresa. Jag har några tusen sidor intressanta böcker att läsa också.

Om jag får gissa, tror jag att de flesta av er och röstar på kryss?


Åtgärder

Information

27 responses

10 02 2016
Lennart

Jag skulle välja Skottland!

Kram

10 02 2016
Matts Torebring

Det gör vi också , fast nog inte i år! Kram

10 02 2016
Lars Permeln

Om vi skulle välja att åka till Skottland så hade vi valt att åka med en personbil, gärna med en öppen MG. Eftersom vi har upplevt att med husbil krascha vänster backspegel i en trång tunnel i Norge så skulle jag nog vilja avråda att ta husbilen till Skottland. Inte helt lätt att ta sig fram med husbil och ha en tejpad och krossad vänster backspegel.

10 02 2016
Matts Torebring

Dessutom tittade jag på olika vägatlas. Vägnätet ser inte direkt enkelt ut. En WW California eller en Plåtis vore nog idealet. Jag är så rädd om vår fina husbil, att jag tar inte onödiga risker.

10 02 2016
Elisabeth

Gäller väga för och nackdelar!

11 02 2016
Matts Torebring

Storbritanien ligger trots i närområdet, Vi får ta det när vi blir äldre. Jag gillar inte trängseln på båtarna heller. På väg till Danmark på nyåret, ”smällde” en tradare upp sin dörr, i sidan på vår bil. Denna gången blev det bara ett 12 cm långt rött streck av lacken från hans lastbilsdörr. Nästa gång är det en buckla.

10 02 2016
nils-åke hansson

Har läst mängder i forumet HBK om England. Är nyfiken på detta vi/jag också

11 02 2016
Matts Torebring

För dig som har en mindre bil just nu, är det säkert idealiskt att åka runt. Visst är jag nyfiken.

10 02 2016
Rolle o Carina

Skulle vi åka till Skottland då vart det på vår stora 1300 cc Honda!
Det är en smidig Europakryssare med komfort o smidighet! 😃
Boendet blev då motell eller liknande.
Pan Europeanklubben brukar åka dit ibland,allt ordnat då.

Ha det gott o njut ……..Kram

11 02 2016
Matts Torebring

Det känns som att vi står över ett år till. Det känns för riskabelt på flera sätt. Kram & Må gott

11 02 2016
Kors och Tvärs

Vi far till Costa Brava och Pyreneerna
Franska Rivieran är ju vackert!
Kram

11 02 2016
Matts Torebring

Kosta Brava kusten & Pyrennerna har det mesta av det bästa. Jag är så driven av att upptäcka nya platser. Kram & Må gott

11 02 2016
NillaS

Angenäma ”problem” 😉 Finns alltför många fantastiska platser att åka till! Jag föredrar värme när man inte har obegränsat med semester 😊
Man behöver ju inte sträckköra till Italien 😉
Ha de gott Kram

11 02 2016
Matts Torebring

Visst är det angenäma problem, att inte veta vart man skall åka. Förmånen att ha råd att åka i en bra bil, när så många flyr till fots, utan att ha någonstans att ta vägen. Vi har det så bra, så man nästan skäms. Kram & Må gott

11 02 2016
Ulla & Torgny

Franska Revieran är ju fantastisk, åk till Verdon och njut av Provance!

11 02 2016
Matts Torebring

Jag är beredd att hålla med dig. Ett klokt förslag! Ha det gott själva!

11 02 2016
aktivadagar.com

Vi reste ju i England och Skottland i somras (finns massor med inlägg från resan på min blogg, i Storbritannien-kategorin). Vi hade vår vanliga personbil. Jag skulle inte vilja cykla där.Och vi sa flera gånger att vi var glada att vi inte hade med oss husvagnen. En LITEN husbil hade dock varit perfekt. En stor husbil hade funkat på många ställen men inte alla- där vi reste. Men då var vi även ute på öar där vägarna verkligen är smala. Vi såg inte många kiltar. Men resan var fantastisk!

11 02 2016
Matts Torebring

Tack snälla för din kommentar. Jag ska gå in på din blogg och läsa. Jag tror att vi stämt oss nu för Provance. Vi har för stor husbil, för att utmana ödet på små vägar. Det får bli en resa med vår Hyundai istället. Ha det gott.

11 02 2016
JoY

Skulle vilja åka över till Scottland och spela golf, dock inte med husbilen.
Både Frankrike och italien är trevliga länder att resa runt i tycker vi. Vart vi åker i år, har vi inte en aning om ännu.
Kram

12 02 2016
Matts Torebring

Skottland känns trots allt lite osäkert. Mindre vägar, alla lågtryck och begränsat med tid, gör nog att vi tar resan till Skottland till ett annat tillfälle. Kram

12 02 2016
Helena FREEDOMtravel

Skottland låter spännande! Det läser jag gärna om här på bloggen 🙂 Verdon är ju också superfint! Sicilien rekommenderar jag faktiskt inte. Det finns förstås vissa fina platser och några trevliga städer, särskilt på östkusten, men vårt bestående minne är tyvärr ändå alla sopor som täcker ön…

12 02 2016
Matts Torebring

Tack för ett ärligt svar om Sicilien. Jag hatar skräp som slängs. Då skulle jag aldrig trivas! Verdon var så vackert när ni var där. Det blir nog resmålet i år…

7 03 2016
barabrittiskt

Ja jag hade nog kunnat rekommendera både Skottland och Sydvästra England med klippiga Cornwall samt Yorkshire i norr med sina nationalparker men samtliga har ganska smala vägar med gräsbankar (Cornwall) och stenmurar och gärna fritt springande får så ska jag vara helt ärlig hade jag inte kommit med en stor och fin husbil. Jag har sett turister i Cornwall som får panik när de möter dubbeldäckare på byvägarna och busschaufförerna får gå ut och backa in deras bilar på närmsta bondgårdsuppfart. Ta en mindre bil så blir det hur bra som helst på den underbara ön. Skottland är verkligen fantastiskt.

7 03 2016
Matts Torebring

Tack för alla tips. Vi kommer att komma, men inte med vår stora husbil som vi har idag. Det blir nog en resa med vår Hyundai och så bor vi på hotell eller hyr rum där vi kommer att dra fram.

1 04 2016
Skottlandsresor , Era resor till och upplevelser i Skottland

[…] Matts Torebring är rådvill om det blir Skottland eller ej. In och rösta på Skottland:) […]

2 05 2017
Annika Welin

Skottland ! ska dit i sommar, jag kommer inte att ångra mig. Ett av världens vackraste länder. Vi hyr bil. Kommer att bli underbart. 🙂

3 05 2017
Matts Torebring

I sommar är jag för splittrad, i väntan på nya bilen. Men förr eller senare åker vi nog dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: